Afbeelding
Foto: Pexels.com

Energiesteun loodst ondernemers langs duurzaamheidsvragen

Om bedrijven en organisaties te helpen bij energiebesparing biedt de gemeente Amsterdam ondernemers een gratis energieadvies met begeleiding aan.

Het adviestraject geeft zicht in uw huidige energieverbruik, de besparingsmogelijkheden, kansen voor duurzame energieopwekking, de kosten, terugverdientijden en de wijze waarop maatregelen kunnen worden gefinancierd. Daarnaast wordt de ondernemer door een ervaren energieadviseur bij de realisatie begeleid gedurende een periode van 1,5 jaar, bijvoorbeeld bij het beoordelen van offertes, maar ook bij het op weg helpen van financiering via subsidies of een lening. 

Aanpak en werkwijze

Een ervaren bedrijf voert dit energieadvies en begeleidingstraject voor de gemeente Amsterdam uit. Zij beschikken over ervaren adviseurs en werken via een combinatie van persoonlijke begeleiding en gebruik van een (online)besparingstool. Die combineert inzicht in uw energieverbruik met een concreet energiebesparingsplan. Zo weet u precies wat u kunt doen om te verduurzamen.

Drie contactmomenten

Het energieadvies en begeleidingstraject heeft standaard drie contactmomenten:
- Een energiescan op locatie met een persoonlijk adviseur die uw energiesituatie in kaart brengt;
- Een adviesgesprek n.a.v. de energiescan waarin de uitkomsten van de scan, maar ook uw wensen en duurzaamheidsdoelen worden besproken en gecombineerd in een handig energiebesparingsplan;
- Energiebesparing door middel van handvatten om op een concrete en efficiƫnte manier energie te besparen.

Wie wil aanhaken kan een mail sturen naar verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl. Binnen twee dagen wordt er contact met u opgenomen.
Zie ook pagina 8/9.