Afbeelding
Foto: Archief Marcel van Wees

Enter Media en Streefkerk gaan samenwerken

Enter Media en Streefkerk Makelaars o.g. & Assurantiën Muiden zijn een samenwerking aangegaan. Het eerste zichtbare gevolg was afgelopen zondag tijdens de WeesperNieuws Extra Triatlon. Niet toevallig is triatlon de sport waarin kantoormanager - zeg eigenlijk maar regisseur - Marcel van Wees zich op heeft toegelegd.

Marcel van Wees is een gedreven triatleet. Hij rondde inmiddels vier hele triatlons af, waaronder de Ironman op Hawaii. Op dit eiland is triatlon ontstaan en meedoen aan dit evenement is dan ook voor iedereen die zwemmen, fietsen en lopen aan elkaar plakt de heilige graal. Maar Van Wees houdt ook van de kwarttriatlon, zeg maar de sprintafstand en afgelopen zondag deed hij natuurlijk weer mee aan de WeesperNieuws Extra Triatlon. Van Wees steekt over deze triatlon de loftrompet. “Dit is een van de langstlopende triatlons in Nederland. En absoluut een van de gezelligste! Mijn vakantie heb ik zo afgestemd dat ik in Weesp kan meedoen.” Voorafgaand aan het evenement vertelde Van Wees dat hij vooral wilde genieten. “Tijdens de hele triatlons heb ik het maximale uit mezelf gehaald. Daar heb ik veel plezier in gehad en ik ben ook trots op mezelf dat ik dat heb gepresteerd. Trainen voor een hele triatlon kost ook veel tijd, dus nu ben ik even terug naar de basis: lekker fit zijn en genieten van elke race.”

Sponsor

De kwarttriatlon in Weesp was dit jaar voor Marcel en zijn werkgever Streefkerk extra bijzonder. “We werden benaderd door de triatlon met de vraag of we iets extra’s wilden doen als sponsor. Ze hadden namelijk geen sponsor voor de tasjes waarin de triatleten hun spullen kunnen opbergen voor ze in het water springen. Dus daarvoor hebben Enter Media en Streefkerk de handen ineengeslagen. Enter Media is ook al jarenlang sponsor van de triatlon. We hebben besloten om samen rugtasjes te sponsoren. Ook alle vrijwilligers kregen er een. Heel mooi!”

'Bewegen moet je stimuleren'

De triatleet legt uit dat hij het belangrijk vindt dat het bedrijf waarvoor hij werkt zich inzet voor beweging. “De sponsoring van een sportief evenement als de triatlon is daar een mooi voorbeeld van. Bewegen moet je stimuleren, want bewegen is gezond. Door de WeesperNieuws kwarttriatlon te sponsoren kunnen we daar als bedrijf in bijdragen. Extra leuk is het dat ik zelf natuurlijk een speciale band heb met dit evenement.”

Manager

Van Wees is alweer anderhalf jaar bij Streefkerk de manager bij wie alle lijntjes op het bureau samenkomen. “Ik kwam in contact met Aart en Dirk Streefkerk, de twee directeuren van Streefkerk. De een is makelaar en de ander verzekeringsspecialist. Ze verstaan hun vak gigantisch goed en zijn daar heel druk mee bezig. Ze zochten een manager die als tussenlaag tussen de directie en de medewerkers zou kunnen dienen”, vertelt hij over zijn entree bij het bedrijf.

Gegroeid

Hij legt uit dat Streefkerk in de afgelopen jaren is gegroeid van vijf naar achttien medewerkers. “Met vijf man kun je makkelijk afstemmen. Maar met achttien man moet er meer geregeld worden: HR, PR en marketing, interne verbeteringen, procesverbetering met de verschillende disciplines, het team meenemen in de besluiten die worden genomen, et cetera. Ik ben anderhalf jaar geleden aangenomen als manager, maar eigenlijk typeer ik mezelf meer als regisseur. Een ouderwetse manager wordt gezien als iemand die problemen oplost. Ik ga het niet oplossen, ik wil juist een situatie creëren om dingen met elkaar op te lossen.”

Afgebroken

Het pand in Muiden waar Streefkerk kantoor houdt, wordt binnenkort afgebroken. Er komt nieuwbouw voor in de plaats. “Je stapt nu binnen in een oud kantoorgebouw, dus het is heel mooi dat er een nieuwbouwplan ligt. Mijn handen jeuken om me daar ook mee te bemoeien, maar ik ga niet te veel aapjes op mijn schouder zetten. Ik start wel binnenkort een projectteam voor de inrichting van het nieuwe kantoor. Zo kunnen we met elkaar bedenken wat we willen en wordt het niet vóór ons bedacht.”

Platform

De nieuwbouw begint pas volgend jaar. Waar Marcel nu vooral mee bezig is, is de nieuwe digitale omgeving voor adviseurs en klanten. “Dat platform wordt ontwikkeld, dat doe ik niet. Maar ik hou me bezig met het implementeren en het aanpassen van de processen. En ik ben op zoek naar talent, want bij een groeiend bedrijf is ruimte voor nieuwe collega’s.”

Zoeken naar zijn rol

In de anderhalf jaar dat Marcel nu bij Streefkerk werkt, heeft hij moeten zoeken naar zijn rol. “Het is best eng hoor, als je ergens binnenkomt als manager. Dan wordt er meteen iets van je verwacht. Ik ben met iedereen gesprekken aangegaan. Toen kreeg ik veel wensen te horen en wat er allemaal wel en niet goed was. Dat is gaaf, maar dan moet je aan de slag. In mijn ogen werkt het dan niet om meteen een groot project aan te pakken. Dus ik ben gaan kijken naar zaken die stroef liepen en soepeler zouden kunnen en daar zet ik me totaal voor in.”

Afbeelding