Project-Duurzaamheid

Sinds de vorige editie van de B2B is het meeste van onze beschikbare tijd gaan zitten het project-Duurzaamheid. Het heeft in deze tijd veel voeten in de aarde en wij zijn van mening dat het noodzakelijk is om dit groots aan te pakken. 

Wij zijn dan ook verheugd jullie te kunnen informeren over onze samenwerking met Gooi op Groen. Irmelin Waalkens zal namens GoG met IVW een projectplan opstellen met als doel: een energiepositief bedrijventerrein.

Om dit alles mogelijk te maken zal er een studie verricht moeten worden die gedaan zal worden door GoG.

De IVW zal hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente Amsterdam zodat deze studie bekostigd kan worden vanuit de overheid. We hebben al een mondelinge toezegging vanuit Amsterdam en zijn nu bezig om alles formeel vast te leggen.

Het wordt een ambitieus project, maar de mogelijkheid doet zich nu voor om hiermee aan de slag te gaan en het lijkt ons onder de huidige economische omstandigheden nodig om in actie te komen, maar wel samen met jullie, de ondernemers!

Bij deze een oproep: meld je aan als je iets meer wilt weten of als je al plannen hebt om te verduurzamen; wij gaan jullie helpen om dit tot een collectief te smeden.

Op dit moment is onze scope weliswaar Bedrijventerrein Noord, maar dan kunnen we in de toekomst copy-paste gaan doen voor de andere terreinen.

Daarnaast hebben we ook de samenwerking gezocht met Weesp Duurzaam, want er ontstaan wellicht ook mogelijkheden die interessant kunnen zijn voor de inwoners van Weesp, gezien de enorme potentie qua dakoppervlakte.

Nadat er studie verricht is zullen we ook aan de slag moeten met de uitvoering. Dat gaat nog wel even duren, maar wellicht zijn er bedrijven die zich al willen melden om in de toekomst een uitvoerende rol te pelen bij de feitelijke bouw van het project. We willen het liefst met locale leveranciers aan de slag!

We gaan proberen om in november een event te organiseren om jullie live te informeren over de inhoud van het masterplan.

Voor informatie en vragen: info@ivw-weesp.nl.