Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Bestuurscommissie niet blij met opstelling gemeentebestuur

Na slechts acht maanden vraagt de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp zich af of ze wel serieus wordt genomen in Amsterdam. De komende periode gaat de bestuurscommissie daarom het gevecht aan om niet kopje onder te gaan. Het gaat namelijk ergens om: om de belangen van de inwoners van Weesp en Driemond.

Het is het moment waarvan je kon zien aankomen dat dit zou komen. Het moment dat blijkt dat de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp in feite niets te vertellen heeft in Weesp. Weesp wikt, Amsterdam beschikt. Alle goede bedoelingen over nabijheid van bestuur ten spijt voelt de bestuurscommissie zich in het pak genaaid. De commissie is strijdvaardig om het tij te keren, maar de huidige situatie stemt niet vrolijk.

Niet serieus

Steeds duidelijker wordt namelijk dat in Amsterdam de bestuurscommissie nu niet serieus wordt genomen. Er zijn steeds meer tekenen dat het toch echt het bestuur in de Stopera is dat in Weesp echt aan de touwtjes trekt. Recent kwam dit duidelijk aan de oppervlakte met de weigering van wethouder Zita Pels van Duurzaamheid om namens de bestuurscommissie een zienswijze bij Diemen in te dienen in het dossier over de mogelijke plaatsing van windmolens vlakbij Driemond en tegenover Weespersluis.
En zo zijn er meer voorbeelden.

De bestuurscommissie is link over dit soort reacties. Mathijs Petri (WSP) bijvoorbeeld had een aantal citaten van wethouder Rutger Groot Wassink die van goede wil getuigden, maar die in de praktijk weinig waard blijken. “Ik voel er niets voor om met adviezen te komen die in de Stopera door de papierversnipperaar gaan”, zei hij. Jan van der Does van GroenLinks liet weten het een goed idee te vinden dat de Weesper bestuurders bij hun fractie in de gemeenteraad hun grieven spuien. Hem valt overigens vooral op dat de argumentatie van het college om adviezen in de wind te slaan vaak kant noch wal raken.