Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Winkelcentrum
Hogeweij rekent snel
op nieuwe huurders

Winkelcentrum Hogeweij mist in het nieuwe jaar twee huurders. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de leegstaande panden zo snel mogelijk te verhuren. Het is een mooi moment om mede-eigenaar Berry Janmaat te vragen naar de ontwikkelingen van het wijkwinkelcentrum.

Albert Heijn is de belangrijkste trekker in het winkelcentrum, maar ook de onlangs opgeknapte en uitgebreide Dekamarkt is een aanwinst, evenals de vestiging van drogisterij Etos, Primera, apotheek Ballintijn, de Kwalitaria, het Turkse restaurant Elif, kapsalon Het Spiegeltje en de gespecialiseerde versmarkt Boz dat zijn. Tot eind dit jaar zitten daar dan ook nog bloemenwinkel Acacia en opticien Vroom & Nobbe bij, maar beide sluiten over twee maanden de tent. Dat is een gemis voor het winkelcentrum, erkent Janmaat ook, maar hij doet er alles aan om de panden zo snel mogelijk weer te verhuren. Zeer waarschijnlijk komt in het pand van Vroom&Nobbe een kledingreparatiebedrijf met stomerij (“Ik vind dat echt een aanwinst”) en over het andere pand is op dit moment nog niets te zeggen. “Iets in de non-food zouden we graag willen”, wil Janmaat nog wel kwijt. “Je leest wel op sociale media dat er een slagerij in zou kunnen. Die heeft er ooit gezeten, maar heeft het niet gered en een nieuwe gaat het ook niet redden. Dat geldt ook voor een groenteboer en een bakkerij. Die kunnen ook niet op tegen het aanbod van de supermarkten. Action? Action wil alleen panden met een groot oppervlak, zeg minimaal ter grootte van Albert Heijn in het winkelcentrum, dus dat gaat het niet worden."

Middenplein

Het middenplein is best druk, maar ook wel stenig. Zou het niet eens tijd worden voor een groene impuls? Janmaat ziet dat niet zitten. "Heeft u enig idee wat er met het straatmeubilair allemaal gebeurt, qua vernielingen en rotzooi? Dat is niet normaal. Mijn principe is schoon, heel en veilig en dat kost de beheerders elke dag enorm veel inspanning. Zes jaar geleden hebben we veel geld gestoken in de renovatie, we zijn heel tevreden hoe dat heeft uitgepakt, en verder doen we wat binnen onze mogelijkheden ligt.”