Afbeelding
Foto: Pexels.com

Collectieve verduurzaming

In de B2B van september hebben wij jullie geïnformeerd over de mogelijkheden omtrent de verduurzaming van de bedrijventerreinen in Weesp. Elwin van der Klis, ambtenaar Verduurzaming van de gemeente Amsterdam, is hierin een belangrijke factor voor ons als IVW. Hij heeft ons als bestuur geïnspireerd om dit project groots aan te pakken, waarbij Noord de proeftuin gaat worden op het gebied van collectieve verduurzaming.

Samen met Gooi Op Groen, vertegenwoordigd door Irmelin Waalkens, zijn wij een overeenkomst aangegaan om een haalbaarheidsstudie op te stellen: Collectieve Smartgrid Weesp Noord. Op vrijdag 4 november heeft de IVW een subsidie-aanvraag ingediend om deze studie te bekostigen. IVW zal als budgethouder van de subsidie samen met Gooi Op Groen en alle ondernemers de verbindende factor zijn om dit te realiseren. Het is van belang dat eenieder op de hoogte gebracht wordt van deze ontwikkeling en daar gaan we de komende tijd op inzetten. Mocht de studie uitwijzen dat een smart-grid technisch mogelijk is dan hebben we jullie als ondernemers nodig om dit succesvol te laten zijn en jullie gaan dit dan nodig hebben om in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van beschikbare energie tegen een betaalbare prijs! We houden jullie op de hoogte van dit bijzondere project, en dat zullen we gaan ook gaan doen via andere informatiekanalen. 

Op 27 oktober hebben we wederom overleg gehad met het dagelijks bestuur van Weesp. De belangrijkste punten die besproken zijn gaan over de economische ontwikkeling van ondernemend Weesp. Aangezien het DB aan het eind van dit jaar een gebiedsplan dient voor te leggen in Amsterdam is het voor ons van belang dat de ontwikkeling van de bedrijven hierin goed vertegenwoordigd wordt. Voor de IVW is de inhoud van de omgevingsvisie leidend voor de benodigde groei-ambitie. Met name ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit zijn onderwerpen die geborgd dienen te worden voor de langere termijn omdat hier beleid op gemaakt moet worden. Wij vinden het van groot belang dat de omgevingsvisie uitgevoerd gaat worden zodat de groei van Weesp als gebied ook voldoende economische groei kan opleveren.