Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Huurprijzen van de winkels in Weesp
fluctueren nauwelijks

In 'de rest van Amsterdam' willen prijzen van winkelpanden nogal fluctueren, maar daar is in Weesp geen sprake van: de huurprijzen zijn hier redelijk constant. 

Dit concludeert de gemeente in een marktanalyse van de huurprijzen van winkels in de hele stad. In 2002 vond een onderzoek plaats en onlangs weer. Een verschil is dat in het laatste onderzoek Weesp is toegevoegd.
Van de winkelgebieden in het overzicht zijn enkele kerngegevens weergegeven, zoals de gemiddelde huurprijzen, het aantal verkooppunten en het type winkelgebied.
Het onderzoek naar het markthuurniveau in Weesp betreft de winkelstraten in het centrum en winkelcentrum Hogeweij.

De belangrijkste conclusie: de winkelhuurprijzen in Weesp laten ten opzichte van 2021 geen veranderingen zien. De belangrijkste reden hiervoor ligt in het lokaal verzorgende karakter van de plaatselijke detailhandel, waardoor de passantenstroom in Weesp stabiel van karakter is.

Centrum

Het winkelgebied in het centrum bestaat uit Achtergracht, Nieuwstad, Nieuwstraat en Slijkstraat (foto), met hieraan verbonden enkele zogenoemde sub-winkelstraten. "Door de goede mix aan winkels, weet het centrum de lokale consument aan zich te binden. Horeca, dagelijks, fashion en andere formules vullen elkaar goed aan. Door de stabiele consumentenstroom zijn de huurprijzen in het centrum ongewijzigd gebleven", valt te lezen in het rapport.

Hogeweij 

Doordat winkelcentrum Hogeweij vooral voorziet in de dagelijkse boodschappen zijn er weinig wisselingen in passantenaantallen waardoor de huurprijzen niet zijn veranderd. Nota bene: het rapport is opgesteld voordat de opticien en de bloemenwinkel het winkelcentrum vlak achter elkaar verlieten.