In de afgelopen maand is er voor de buitenwacht niet veel zichtbaar geweest, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt door het bestuur.

Zo worden er contacten gelegd met scholen omdat we heel graag de ondernemers dichter bij de scholen in Weesp en omstreken willen brengen. Op dit moment is er een gepland event van Gooi on Stage waar bedrijven zich kunnen presenteren: een succesvol project dat al 8 jaar draait!

Voor ondernemers die hier interesse in hebben: je kunt je aanmelden via www.hetgooionstage.nl/aanmelden.


We hebben goede inhoudelijke gesprekken met diverse leden van de bestuurscommissie. Dit is voor ons allen de route om bestuurlijke punten in te brengen binnen het dagelijks bestuur, die dan uiteindelijk in Amsterdam besproken kunnen gaan worden.

Het geeft ons als bestuur ook een inkijk hoe het nieuwe proces binnen de nieuwe structuur nu verloopt, en dat is waardevol!


Met het DB zijn gesprekken gepland in februari over de thema’s: duurzaam, ruimtelijke ordening, scholing en arbeid en mobiliteit. Alles in het kader van de uitvoering van de samenwerkingsagenda, die voor de fusie is vastgesteld. Voor de IVW de leidraad om de afspraken die gemaakt zijn tot uitvoer te laten brengen.

Daarnaast hebben we vanuit het DB het verzoek gehad om bedrijven te gaan bezoeken met de bestuurders; we gaan hier de komende weken invulling aan geven. Mocht er een ondernemer zijn die zich hiervoor wil aanmelden, laat het ons weten via info@ivw-weesp.nl.


Op het gebied van mobiliteit zullen wij jullie binnenkort een enquete sturen met vragen omtrent de behoefte aan OV op de bedrijventerreinen. Dit gaan we doen in combinatie met enkele vragen die over verduurzaming gaan, want we hebben de wens dat op termijn er een 'groen' mobiliteitsplan kan komen.


Aan de interne processen wordt ook hard gewerkt: het facturatie-proces zal aangepast worden om het voor het bestuur eenvoudiger te maken; dat is ook de reden dat jullie in januari nog geen nieuwe factuur hebben ontvangen.

Tevens wordt de content van de site bijgewerkt en gaan wij ervoor zorgen dat relevante informatie vanuit de portefeuilles eenvoudiger te vinden zal zijn voor de ondernemers.


Mochten er vragen zijn of wil je iets weten over bovenstaande items, dan horen of lezen wij dat graag.


Bestuur IVW-Weesp