Goed signaal

Amsterdam heeft acht zogenoemde innovatiedistricten. Hier zat Weesp niet bij en er was ook geen zicht op dat Weesp bij dit clubje bevoorrechte bedrijventerreinen zou komen. Het zijn bedrijventerreinen rond hightechbedrijven, hogescholen en universiteiten, kortom, bedrijventerreinen waar veel van wordt verwacht. Kom je niet in het rijtje voor dan heb je pech, want dan mis je de nodige voordelen. 

De bestuurscommissie stadsgebied Weesp zag dit, betreurde dit zeer en trekt daarom aan de bel bij het stadsbestuur. Enfin, lees het artikel erover op de pagina's 8/9.

De bestuurscommissie doet hier goed aan. De belangen van het bedrijfsleven in Weesp zijn door de gemeente Weesp niet altijd even goed in ogenschouw genomen - voorbeeld is dat de gemeente een streep heeft gehaald door een nieuw bedrijventerrein bij de A1 - maar hiermee wordt een duidelijk signaal afgegeven: vergeet Weesp niet. Terecht. Want inderdaad heeft Weesp geen universiteiten en hogescholen, maar Weesp heeft bijvoorbeeld wel sinds kort het initiatief genomen voor een unieke Smartgrid en alleen dat al rechtvaardigt dat Weesp serieus wordt genomen. Maar los daarvan is het altijd goed dat je met je neus vooraanstaat bij nieuwe technologische ontwikkelingen.
Nu maar hopen dat het stadsbestuur dit signaal oppikt. Zo niet? Dan trekt de bestuurscommissie ongetwijfeld weer aan de bel.

Hans Peijs,
hoofdredacteur