Mario van Dijkhuizen
Mario van Dijkhuizen Foto: Gebruiker

De kop is eraf

De donkere dagen van januari zijn door alle activiteiten deze maand snel voorbijgegaan en dat is fijn, want nu worden de dagen ook weer wat langer en daar zie ik persoonlijk best wel naar uit. Als bestuur kijken we terug op een geslaagde en zeer gezellige nieuwjaarsborrel bij Wispe. Wat een bijzondere locatie is dit toch!

Tijdens deze bijeenkomst hebben we jullie geïnformeerd over de portefeuilles en de bestuursleden die hiervoor verantwoordelijk zijn. Binnenkort zullen we deze inhoud van de portefeuilles ook online beschikbaar kunnen maken Op dit moment zijn we namelijk bezig met het aanpassen en opnieuw inrichten van de website van de IVW. Gezien de huidige ontwikkelingen binnen de diverse aandachtsgebieden is dat ook nodig, want er is voldoende informatie die we met jullie willen delen en beschikbaar willen stellen via de site. Dit vraagt dan ook om een ander soort beheer van de website en daarmee gaat Enter Media ons helpen.

Op het gebied van duurzaamheid is de aangekondigde studie naar een Smartgrid voor Noord zeer positief ontvangen door zowel de leden als niet-leden; het heeft ons zelfs nieuwe leden opgeleverd! Ook van buiten Weesp komt er steeds meer interesse in onze aanpak en hoe wij dit willen gaan realiseren voor bedrijventerreinen. Ik merk dit aan de vragen die gesteld worden op het moment dat ik aanwezig ben bij andere bestuursoverleggen in de regio en dat is een goed teken, want op deze manier ontstaat er een beweging waarmee de IVW en Weesp aandacht krijgen, wat goed is voor het uitdragen van dit omvangrijke project! Wat betreft de interesse vanuit de leden: we hebben nu al ruim 15 ondernemers die actief mee gaan doen aan de studie Smartgrid voor Noord, en dat is een goed aantal om mee te starten. Aangezien de studie gebiedsgewijs aangepakt gaat worden zullen deze ondernemers een belangrijk onderdeel worden van de input die Gooi op Groen zal gaan analyseren en verwerken binnen een dergelijk gebied.

Ik ben ook heel positief over de hernieuwde samenwerking tussen de IVW en het dagelijks bestuur, de bestuurscommissie en de gebiedsmakelaars. Alles is na de fusie anders geworden, maar in het contact met onze directe bestuurders merken we dat de IVW een volwaardige gesprekspartner is, wat ervoor zorgt dat we op termijn ook onze weg in het Amsterdamse kunnen leren kennen. Zoals jullie gemerkt hebben op de afgelopen bijeenkomsten zullen wij de commissieleden en gebiedsmakelaars voor alle events en borrels uitnodigen om de verbinding met de ondernemers te onderhouden.

Mario van Dijkhuizen,
voorzitter IVW-Weesp