Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Hulp bij Impact Deal

Ondernemers in Amsterdam worden uitgedaagd om een zogenoemde Impact Deal in te dienen. Wordt de deal goedgekeurd dan kan de ondernemer in aanmerking komen voor hulp vanuit de stad. Let wel: dit is geen subsidie, maar hulp in bijvoorbeeld het gebruikmaken van het netwerk van de gemeente. En het echt slechte nieuws: slechts tien bedrijven maken kans op deze hulp, dus haast is geboden.

Bij de Impact Deal gaat het erom dat een bedrijf nadenkt over zijn impact op het milieu en daarmee aan de slag wil gaan. Dit traject begint met het in kaart brengen van de voetafdrukken die je achterlaat, met als vervolgstap maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je bijdraagt aan een beter milieu.
De deal is zo concreet mogelijk en de ondernemer definieert doelen, inspanningen en uitkomsten. De gemeente ondersteunt vervolgens de ondernemer door het netwerk van de gemeente aan te bieden en mee te denken over bijvoorbeeld financiering en toegang tot Europese fondsen.
Het is ook mogelijk dat meerdere bedrijven gezamenlijk een deal voorstellen. Hierbij zijn ze verenigd onder een penvoerder. Deze voorgestelde deal telt dan als één deal.

Het project Impact Deals is een initiatief van Amsterdam Impact en MKB-Amsterdam en is onderdeel van het Europese project Local Green Deals.

Aanmelden kan tot en met 24 februari via de website van de gemeente (zoeken op 'Impact deals').