Afbeelding
Foto:

Auto Lancker eindigt op 31 maart dealerschap Mitsubishi

Aan de Hogeweyselaan verdwijnt binnenkort een van de eerste gebouwen die er stond: het pand van Mitsubishi-dealer Auto Lancker. Directeur-eigenaar Cees Bosboom blijft actief in het autovak, maar wel op een andere locatie, bij Autobedrijf Splinter een paar honderd meter verderop welteverstaan. En het gebouw maakt plaats voor twintig bedrijfsunits.

Dat Auto Lancker zo lang heeft bestaan als zelfstandige kleine dealer van Mitsubishi is eigenlijk een wonder. Zoals elk automerk krimpt ook het merk van de mooiste definitie ooit in autoland (‘De gestaalde perfectie’) het dealerbestand, maar tot nu is Auto Lancker de dans ontsprongen. Cees Bosboom was er jarenlang veel te happy om er de brui aan te geven en het Japanse automerk kon daar prima mee leven. Tot eind maart, want dan valt het doek alsnog. Hij is de afgelopen tijd meerdere malen benaderd om de toko te verkopen of over te dragen, maar dat paste niet.

Rustiger aan

Maar een nieuw dealercontract zit er voor hem niet in en Bosboom, ook al op leeftijd, vindt het eigenlijk wel prima zo. Mitsubishi blijft echter wel behouden voor Weesp, net zoals Cees Bosboom zelf. Hij heeft namelijk al jarenlang een goede collega aan Jan Jaap Splinter die samen met zijn vrouw Monique verderop (op nummer 97, Auto Lancker zit nog tot eind maart op nummer 215) op de Hogeweyselaan Autobedrijf Splinter drijft en daar verhuist het Japanse merk op 31 maart heen. "Een aantal bekende mensen van Auto Lancker, onder wie ikzelf, verhuist mee en samen met de medewerkers van Splinter gaan we ervoor zorgen dat de klanten kunnen blijven rekenen op topservice."
Bosboom wijst er verder op dat de fabrieksgarantie blijft gehandhaafd en dat ook eventuele verzekeringen en financieringen meeverhuizen, alsmede de winter- en zomerbanden. En iedereen die eraan denkt om het voor gezien te houden: "Mocht een klant niet willen dat zijn of haar gegevens worden overgedragen aan Autobedrijf Splinter dan dienen zij dat zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 31 maart, te laten weten.”