Waterlinie

Wat een weelde zal het zijn wanneer je komend vanaf Bedrijventerrein Noord in een mum van tijd op de A1 zit via de Waterlinie. Niet meer die hele omweg over de Korte Muiderweg, maar keurig (nagenoeg) rechtdoor naar de nieuwe afslag. Het scheelt tijd, ergernissen en brandstof, dus wat je noemt win-win-win.
Toch moet gewaakt worden voor al te veel euforie, want er is een adder onder het gras. Die is gelegen in de intensievere verkeersstromen over de Amstellandlaan en de ondernemerslaan Hogeweyselaan. Dat het hier drukker zal worden, is een open deur en het is de vraag of hiermee rekening wordt gehouden. De Amstellandlaan is sowieso een drukke verkeersader die ook nog eens langs het Vechtstede College loopt en je kunt je afvragen of dat geen conflicten gaat geven. Te veel vrachtverkeer lijkt daar geen goed idee. Op de Hogeweyselaan is geen school, maar ook daar wordt het drukker. Je kunt er haast op wachten dat bewoners van de flats aan de Sinnigvelderstraat om maatregelen gaan vragen om het vrachtverkeer aan banden te leggen. En dan is er ook nog dat idiote kruispunt met de Gemeenschapspolderweg, waarvan je bijna nu al weet dat daar de opstoppingen komen.
Natuurlijk: de Waterlinie is een uitkomst en vrijwel iedereen is er blij mee. Maar het is wel te hopen dat er ook oog is voor mogelijke gevolgen.

Hans Peijs,
hoofdredacteur