Afbeelding
Foto: Brian Elings

Energie, mobiliteit en koffie

Veel IVW-nieuws komt deze keer van de Businessborrel bij
Gosling aan de Nijverheidslaan (zie foto), waar we op 9 maart een mooie opkomst hadden en waar onze enthousiaste leden hebben kennisgemaakt met deze enthousiaste koffie-ondernemer!

Duurzaamheid

Tijdens deze bijeenkomst hebben we de aanwezigen op de hoogte gebracht van de activiteiten binnen ons bestuur. Op het gebied van duurzaamheid gebeurt op dit moment veel. Bijvoorbeeld het project Smartgrid, waarmee Weesper ondernemers kunnen voorzien in hun eigen energiebehoeften. Dit project wordt opgemerkt in de regio en ons wordt inmiddels gevraagd om op andere plekken te vertellen hoe we dit aanpakken. Het helpt ons om extra subsidies te werven en dit project succesvol voort te zetten voor de ondernemers in Weesp.
We hebben inmiddels een apart e-mailadres voor alle vragen omtrent verduurzamen: duurzaam@ivw-weesp.nl.

Mobiliteit

Tijdens de Businessborrel bij Gosling hebben we de aanwezigen een enquĂȘte voorgelegd over mobiliteit. Bij het verschijnen van deze B2B heeft iedereen deze per e-mail ontvangen (en ingevuld). Deze eerste aanzet is belangrijk voor ons contact met de gemeente. Verkeer van en naar de bedrijventerreinen zal in de toekomst anders worden en het ruimtegebruik intensiever. Wij vinden dat daar om te beginnen een goed mobiliteitsplan aan ten grondslag moet liggen. Daar gaan wij voor en daar hebben we jullie input voor nodig.

Straat gerepareerd 

Binnen Parkmanagement is er druk gelobbyd en dat heeft ervoor gezorgd dat er op de bedrijventerreinen de nodige reparaties zijn uitgevoerd aan de bestrating. Met name waar het de 'zandroute' betrof. Helaas bleek de communicatie van de gemeente over de start van de werkzaamheden nog niet optimaal en werden sommige bedrijven er toch nog door verrast.

Meer IVW-nieuws

Meer IVW-nieuws lees je in de mailbox: daar vind je onze maandelijkse update voor leden!