Afbeelding
Foto: Souverein Metaal

Souverein Metaal is sinds kort gastheer voor Metal Skills Kids. In maart zijn de eerste workshops gehouden in de werkplaats met als doel om kinderen in Weesp en omgeving enthousiast te maken voor techniek. In totaal 32 kinderen uit Weesp kwamen erop af.

Om techniek weer op het netvlies te krijgen van jonge mensen, zijn er door de branche allerlei programma's op poten gezet. En omdat nog steeds geldt dat jong geleerd oud gedaan is, bestaat er het programma Metal Skills Kids, waarbij kinderen in groep 7 van de basisschool gedurende een workshop kennis kunnen maken met de bedrijven. Sinds maart heeft Souverein Metaal zich hierbij aangesloten.

Groep 7

"Hoe jonger we ze laten kennismaken met de mooie kanten van ons vak, hoe groter de kans is dat ze een opleiding willen volgen in techniek. Bovendien hebben ze in groep 8 al zo veel andere dingen aan hun hoofd dat groep 7 de beste optie is", verklaart Jeske Souverein.
In totaal kwamen er, verdeeld over twee dagen, 32 kinderen.

Een eigen én groepswerkstuk

De kinderen maakten tijdens de workshop eerst een eigen werkstuk en daarna werkten ze samen aan een groepswerkstuk. Individueel werd een eigen ‘marshmallow-oventje' in elkaar gezet en het groepswerkstuk betrof het geraamte van een T-REX of tarantula. "De kinderen werken samen, puzzelen met de verschillende onderdelen, lezen tekeningen en lassen met een echt lasapparaat. We zien dat vooral de laswerkzaamheden indruk maken", aldus Souverein.

Wat Jeske betreft blijft het niet bij deze twee workshops die in maart zijn gehouden. "Wij zijn van plan om dit 1 à 2 keer per jaar te doen om uiteindelijk meer kinderen kennis te laten maken met techniek in de hoop dat deze workshop 'bekend en bemind' maakt."

Afbeelding
Afbeelding