Nijverheidslaan

Industrieterrein Nijverheidslaan lag er jaren niet best bij, maar dat verandert in rap tempo. De gemeente Weesp heeft in gang gezet dat het bedrijventerrein zou worden opgeknapt en na realisatie van fase 1 wordt er dit jaar gestart met de uitvoering van fase 2. Het industrieterrein wordt groener, er komen trottoirs waar mogelijk en, dat ook, het wordt ook een gebied waar de maximumsnelheid 30km/uur wordt. Daar zal niet iedereen even enthousiast van worden, maar het gaat nu eenmaal gebeuren. En als bonus komt er op het braakliggende terrein een fraai bedrijfsverzamelgebouw in plaats van de door ondernemers gevreesde 115 woningen. Er is niemand die niet blij zal worden van al die plannen. 

Inmiddels maken de ondernemers op het bedrijventerrein zich zorgen over de toenemende drukte op de rotonde in de Leeuwenveldseweg bij de Bouhuijstunnel. Door de afsluiting van de Korte Muiderweg in het najaar moet alle verkeer naar en van de Nijverheidslaan over deze rotonde en dat gaat levensgevaarlijke toestanden opleveren.
Die rotonde is al jarenlang een groot probleem, zeker door de aanleg van Weespersluis waardoor het er vooral met fietsverkeer steeds drukker is geworden. Onlangs spraken wij met Joop Bos, die de zorgen van de ondernemers verwoordde. De gemeente laat desgevraagd weten dat pas in het voorjaar van 2024 wordt gestart met de rotonde. Nu maar duimen dat er niets fout gaat.

Hans Peijs,
hoofdredacteur