Afbeelding

Een enquête, een projectbureau, een BIZ: de afgelopen maand hebben we ons als IVW-bestuur beziggehouden met verschillende thema’s.

De enquête over mobiliteit is uitgestuurd en we zijn heel blij met de respons. Het leeft kennelijk voldoende en ook de gedachte dat we op een andere manier naar mobiliteit moeten gaan kijken, begint vorm te krijgen. De uitkomst van de enquête zullen wij delen met de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp om zo verder te komen met ons mobiliteitsplan voor de bedrijventerreinen.

Projectbureau

In april hebben we overleg gehad over een projectbureau van de gemeente Amsterdam dat plannen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling kan uitvoeren. Op het gebied van de bezetting van zo'n projectbureau zijn de ontwikkelingen positief. Door wat personeelswisselingen bij de gemeente hadden we nog niet de aandacht die we verdienden, maar dat gaat nu de goede kant op!

Straten opknappen

De plannen voor de herinrichting van de Nijverheidslaan zijn definitief en de bestuurscommissie neemt er 18 april een beslissing over.
Vanuit onze portefeuille Parkmanagement onderzoeken we samen met de gebiedsmakelaar hoe we een aantal privéstraten op Noord kunnen laten opknappen. Daarover gaan we uiteraard in overleg met de eigenaren.

Een BIZ?

Tijdens de IVW bestuursvergadering van 5 april hebben wij ons laten informeren door twee ambtenaren van de gemeente Amsterdam over de mogelijkheden van een Bedrijven Investeringszone (een BIZ) op de bedrijventerreinen. In zo'n BIZ betalen bedrijven mee aan verbeteringen, in aanvulling op wat de gemeente doet. De reden voor de informatieronde is dat we beschikbare subsidiegelden niet zomaar voorbij willen laten gaan. De gemeente Amsterdam heeft diverse regelingen waar het Weesper bedrijfsleven van kan meeprofiteren, maar een van de voorwaarden is dat bedrijven georganiseerd zijn. Nu beseffen wij dat een BIZ misschien niet de ideale vorm hoeft te zijn, maar we willen voorkomen dat we zaken in de toekomst mislopen. Zodra het voor ons duidelijk is wat de voor- en nadelen zijn, zullen wij dit met onze leden delen. Om daarna met de ondernemers te bepalen of er behoefte is aan een BIZ en of er voldoende draagvlak voor gecreëerd kan worden.