Foto: Olivier Middendorp
Foto: Olivier Middendorp Foto: Olivier Middendorp

Elles le Maître: 'Ik wil contacten met IVW verder uitbouwen'

Weesp is sinds de fusie vier gebiedsmakelaars rijker. Samen zijn zij aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit hun wijk. Elles le Maître is de gebiedsmakelaar voor Bedrijventerrein Noord en Industriepark van Houten.

Kun je jezelf voorstellen en vertellen hoe/waarom je gebiedsmakelaar bent geworden? 

“Ik woon al ruim 40 jaar in Weesp en werk al 20 jaar voor de gemeente Weesp. Eerst op de Griffie en later als beleidsadviseur Bewonersparticipatie. Na de fusie met Amsterdam ben ik een van de vier gebiedsmakelaars geworden.”

Wat doet een gebiedsmakelaar precies?

“Elke dag is anders en het is fijn om je eigen tijd te kunnen indelen. Ik werk deels thuis, deels op kantoor en deels buiten, ben in contact met ondernemers, inwoners en organisaties."
"Verder sluiten we als gebiedsmakelaars, als ‘ogen en oren’ van de bewoners en ondernemers in onze wijk, aan bij veel verschillende overleggen, variërend van windmolens, horeca, openbaar groen, veiligheid, wonen en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.”

Wat maakt jouw werkgebied bijzonder?

"De bedrijventerreinen zijn natuurlijk wezenlijk anders dan de woonwijken. De contacten met de ondernemers zijn divers en interessant. Ik probeer te ondersteunen en adviseren waar mogelijk.”

Welke dingen zou je graag anders zien in jouw gebied?

"Ik wil de contacten met de IVW en ondernemers verder uitbouwen. Ook wil ik werken aan toegankelijke informatie voor de ondernemers over parkmanagement en verduurzaming."

Het spreekuur van Elles vindt elke 4e donderdag van de maand plaats in Dorpshuis Driemond aan de Stammerlandweg 10. De contactgegevens van de gebiedsmakelaars vind je op www.amsterdam.nl/stadsdelen/weesp/contactpersonen-stadsgebied-weesp.