Verkeer

De gemeente belegde op 17 mei een avond over de Hogeweyselaan. Volgens de gemeente hebben bewoners (van de hoogbouw aan de Sinnigvelderstraat, Heemraadweg en Gemeenschapspolderweg die uitkijken op de weg) geklaagd over verkeer dat hier veel te snel rijdt en de gemeente wil nu weten hoe groot de problemen zijn en wat er gedaan kan worden.

Een verslag van deze avond konden wij vanwege van het passeren van de deadline niet meenemen, maar feit is dat aan de Hogeweyselaan meer bedrijven zijn gevestigd dan dat er mensen wonen. Sterker: de Weespers die in de flats wonen hebben voornamelijk last van het geluid en veel minder van gevaarlijke situaties. De ondernemers aan de Hogeweyselaan hebben daar juist veel last van. Wat de avond aan het licht bracht weten we niet, maar een avondje 'posten' leert dat hier inderdaad bloedhard wordt gereden. Daar leent de weg zich ook bij uitstek voor. Dit geldt overigens ook voor de Flevolaan, die net als de Hogeweyselaan een doorgaande route is. Hierover hebben ondernemers overigens al eens over geklaagd, maar er is weinig actie genomen.
Bljkbaar wordt de gemeente nu wakker, want er wordt gebroed op maatregelen. Dat wordt nog een hele puzzel, zeker nu er op de Hogeweyselaan meer verkeer is vanwege de opening van de Waterlinie. Drempels lijken hier geen optie vanwege het vele vrachtverkeer, maar dat er iets moet gebeuren is helder. Want zowel buurtbewoners als ondernemers en hun medewerkers hebben recht op een veilige weg voor de deur.

Hans Peijs,
hoofdredacteur B2B magazine