Afbeelding
Foto: Brian Elings

Website vernieuwd!

Het is mei, de natuur vernieuwt en verjongt. Bij de IVW vonden wij het een mooi moment om de vernieuwde en verjongde website te lanceren. Zie het resultaat op www.ivw-weesp.nl.

Al onze blogs en columns zijn hier direct terug te lezen. Daarnaast plaatsen we interessante links en informatie over lopende thema’s. Actuele zaken brengen we ook regelmatig onder de aandacht via de nieuwsbrief. Hou dus ook de mail van info@ivw-weesp.nl in de gaten. Missen jullie nog iets of kan er iets beter, dan horen we dat graag. 

Welectric

Begin mei hebben we een hele mooie IVW Businessborrel gehad bij Welectric aan de Nijverheidslaan. We gaan steeds meer over naar een duurzamere mobiliteit, dus vindt de IVW het gaaf dat dit bedrijf voor lichte elektrische voortuigen met het hoofdkantoor in Weesp is gekomen. 

Private straten

Op het gebied van Parkmanagement zijn we in gesprek met de gemeente over de private straten die er zijn op Bedrijventerrein Noord. Wij krijgen vaak de opmerking dat sommige van deze wegen er slecht bij liggen, maar het repareren is een zaak van de eigenaren (bedrijven) en niet van de gemeente. Wij willen samen met de gemeente met deze eigenaren in gesprek. Het is een complexe materie, mede vanwege het gebruik van deze wegen door derden.

Energie

Vanuit de portefeuille Duurzaam zijn de eerste vragenlijsten verstuurd. De respons zal ons een beeld geven van de toekomstige energiebehoefte. Dit kunnen we dan vertalen naar een technische oplossing inclusief de opslag van energie, met als ultiem doel: onafhankelijk kunnen worden van het stroomnet. Het is een lange weg om het ultieme doel te bereiken, maar we gaan ervoor!

Intensivering

Bij Ruimtelijke Ontwikkeling hebben we het voor elkaar gekregen om aanvragen voor intensivering van bedrijfspanden via een 'initiatief-tafel' beoordeeld te krijgen. Dat moet leiden tot een betere afweging van de parkeernorm. Helaas is het proces met de beleidsmakers in Amsterdam nog niet optimaal, maar we komen er wel.

ALV op 29 juni

Tot slot gaan we ons voorbereiden op de algemene ledenvergadering, die op 29 juni wordt gehouden. Noteer deze datum vast!