Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Veel lof voor smartgrid (en met de bus naar Noord)

De lente moet nog aanbreken, maar wat is er al veel gebeurd de afgelopen weken! 

Op het gebied van ruimtelijke ordening zijn er nieuwe contacten opgedaan met de projectleiders in Amsterdam. Dat betekent dat we ons netwerk aan het uitbreiden zijn binnen de verschillende afdelingen buiten de bestuurscommissie in Weesp. Dit alles staat in het teken van de intensivering die we graag willen realiseren op Noord.

Bezoek wethouder vervoer

Binnen de portefeuille Mobiliteit zijn er concrete stappen gezet om het busvervoer voor bedrijventerrein Noord op gang te krijgen. Er worden gesprekken gevoerd om lijn 49 door te trekken voor Noord en er wordt voorzichtig gesproken om de snelbus IJburg-Gaasperplas een halte te geven op de Hogeweyselaan. Als dat toch eens mocht lukken! Gelukkig wordt er op korte termijn eindelijk iets gedaan aan de onveilige situatie voor fietsers en voetgangers op de Rijnkade/Amstellandlaan. Het is mooi om te zien dat Amsterdam aandacht heeft om dergelijke knelpunten in Weesp aan te pakken. Zo loopt er ook een verkeersstudie naar de herinrichting van de Hogeweyselaan, Pampuslaan en Flevolaan. Op 21 maart krijgen we bezoek van de wethouder uit Amsterdam: Melanie van der Horst, de portefeuillehouder Mobiliteit en Openbare Ruimte. Voor ons de gelegenheid om nog eens duidelijk maken welke verbeterpunten de aandacht verdienen. 

Smartgrid

Bij de tussentijdse presentatie van ons project voor Smartgrid hebben we van de beleidsmakers in Amsterdam volop lof ontvangen. Ze vinden dat we al vergevorderd zijn en goed meebewegen met de veranderende omstandigheden. Het team is dan ook druk bezig om meer financiering te krijgen. Want netcongestie is een belangrijk obstakel geworden én we willen ook de Nijverheidslaan in het project meenemen. Hier wordt tenslotte een compleet nieuw verzamelgebouw neergezet dat toch ook op het stroomnetwerk aangesloten moet worden.

We praten jullie graag persoonlijk bij op de netwerkborrel die gehouden wordt op 4 april in het nieuwe Sporthuis Bijvoet. Tot dan!