Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Ondernemers gezocht die City of Wesopa willen helpen aan nieuwe stoelen

Theater City of Wesopa is gestart met een crowdfundingsactie om de stoelen in het theater te vervangen. Hierbij wordt een beroep gedaan op burgers én op ondernemers in Weesp.

De huidige stoelen op de tribune in de City of Wesopa zijn op en zelfs niet helemaal veilig. De huidige stoelen zijn tweedehands want die zijn 20 jaar geleden overgenomen van Jazzclub Pompoen (het huidige Bitterzoet in Amsterdam) waar ze al tien jaar lang in gebruik waren. 

Het waren prima stoelen destijds, maar nu, 30 jaar later, is het met het comfort wel gedaan. Bovendien zijn ze niet veilig want er ontbreken fatsoenlijke armsteunen en de vier vrijwilligers – vooral gepensioneerden - balanceren boven een gat als de tribune moet worden ingeschoven of uitgeschoven, wat minstens elke twee weken nodig is bij bijvoorbeeld een quiz of sta-concert. “Eigenlijk kan het gewoon niet meer”, vat Mechteld Bannier kort en bondig de uitdaging samen. “In theater City of Wesopa kun je prachtige voorstellingen, festivals, films en concerten zien. Maar als bezoeker moet je daar best hard voor werken, omdat de stoelen niet zo comfortabel zijn.”

90 mille

Kortom, het is tijd voor betere, makkelijkere, veiligere en comfortabelere stoelen, maar dat kost wel wat. Wil je het helemaal luxe hebben dan zou een nieuwe tribune rond de anderhalve ton kosten, maar bij de City beseffen ze dat dat een brug te ver is. Voor 90 mille heb je al een tribune die prima functioneert, met stoelen die voldoen aan de huidige eisen van comfort en veiligheid. “Daar kun je fijn op zitten, met een goede leuning en armleuningen en de tribune is elektrisch in- en uitklapbaar. Het zijn alles bij elkaar prima stoelen waarin je op je gemak een voorstelling in het theater kunt bijwonen”, aldus Bannier.

Er wordt hierbij een beroep gedaan op zowel particulieren als ondernemers. Als dank voor de steun ontvangen donateurs een tegenprestatie, waaronder originele stoelen van de oude tribune en de kans op een ‘golden ticket’ voor gratis filmbezoek gedurende een jaar. 

Voor bedrijven zijn er meerdere mogelijkheden, variërend van een vorm van sponsoring tot een borrel met het hele bedrijf in het theater en alles wat er tussenin zit. Ondernemers die hun vinger opsteken en iets creatiefs willen, worden door de directie met open armen ontvangen om iets moois in elkaar te zetten.

Een van de meest aansprekende onderdelen is dat een bedrijf de naam koppelt aan een kindervoorstelling voor 96 kinderen (dat is het aantal stoelen) in Weesp die het minder breed hebben. Goed te weten: theater City of Wesopa heeft de culturele ANBI-status, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.