Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Verkeersstudie naar Hogeweyselaan, Pampuslaan en Flevolaan

Er loopt een verkeersstudie naar de Hogeweyselaan, Pampuslaan en Flevolaan op bedrijventerrein Noord. Bedoeling is om te kijken welke knelpunten er zijn op deze wegen en er moet antwoord komen op de vraag of deze moeten worden heringericht.

Dit laat IVW-voorzitter Mario van Dijkhuizen weten in een nieuwsbrief van ondernemersvereniging IVW. Onlangs was wethouder Verkeer Melanie van der Horst op bezoek bij de IVW, waarin een aantal verkeersgerelateerde zaken zijn doorgenomen. 

Naast de studie naar de drie belangrijke verkeersaders op Noord is er ook gepraat over het openbaar vervoer en op dat vlak worden er serieuze gesprekken gevoerd om lijn 49 door te trekken naar Noord en wordt er voorzichtig gesproken om de snelbus IJburg-Gaasperplas een halte te geven op de Hogeweyselaan.

Gelukkig met aanpak wethouder

Van Dijkhuizen prijst zich gelukkig met de aanpak van de wethouder. Een goed voorbeeld daarvan is dat er wordt gewerkt aan de onveilige situatie voor fietsers en voetgangers op de Rijnkade/Amstellandlaan/Flevolaan. In de bocht van de Rijnkade is in het midden van de weg een heuvel aangebracht en ook zijn er speciale keien in de as van de weg aangebracht waardoor je als automobilist vanzelf de neiging hebt om minder gas te geven. Diezelfde keien liggen in de bocht Amstellandlaan/Flevolaan, maar hier is geen verkeersheuvel.

Overigens heeft de gemeente Weesp destijds laten weten dat er serieus gekeken wordt naar dit deel van het bedrijventerrein, waar onder andere het opslagterrein van de gemeente is gevestigd. De verkeerssituatie is hier namelijk verre van ideaal, met of zonder verkeersheuvels. Daarbij was er onder meer sprake van dat de Rijnkade zou worden doorgetrokken om daarna aan te sluiten op de Flevolaan. Hoe het met deze plannen staat, is niet bekend.