Stagiairs

De gemeente Amsterdam heeft het zogenoemde Amsterdams Stagepact MBO ontwikkeld. Dit voorziet erin dat bedrijven zich inspannen om mbo-studenten een stageplek aan te bieden en om hen daarbij keurig te betalen en te behandelen (zie het nieuwsbericht op pagina 4).

Het is best vreemd dat hierover speciale afspraken moeten worden gemaakt. Stagiairs fatsoenlijk behandelen en belonen zou toch eigenlijk heel normaal moeten zijn? Behandel anderen zoals uzelf behandeld wilt worden behoort het uitgangspunt te zijn, maar blijkbaar is dat niet altijd het geval.

Los van de manier waarop je stagiairs hoort te belonen, is het wel goed dat met het Amsterdam Stagepact MBO een appel op ondernemers Amsterdam wordt gedaan om stagiairs aan te nemen. Veel ondernemers hebben de neiging om bijvoorbeeld in slechte tijden geen stagiairs meer aan te nemen, maar dat is niet handig. Juist nu zijn mensen met een afgeronde mbo-studie broodnodig om de economie op gang te houden. Dus kom op, ondernemers uit Weesp, sluit u nu nog aan bij het Amsterdams Stagepact MBO, want dat is in uw voordeel.

Hans Peijs,
hoofdredacteur