Afbeelding
Foto: Brian Elings

BLOOMSTUDIOS maakt naam als smeltkroes waar

Cooper & Quint: hèt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame hondenaccessoires

Cooper & Quint is hèt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame hondenaccessoires. Sinds de start in 2017 werken zussen Jacobien en Judith aan een collectie van hondenaccessoires - van halsbanden en lijnen tot speeltjes en andere accessoires - die goed zijn voor hond, baasje en de natuur. “In een markt die gedomineerd wordt door plastic aanbod is het als consument lastig om een duurzame keuze te maken. Vandaar dat we Cooper & Quint zijn gestart. Met zorg selecteren we alle materialen voor onze artikelen van bedrijven van Europese bodem op basis van duurzaamheid, kwaliteit en esthetiek, allemaal 100% plasticvrij.”, aldus Judith van den Briel, eigenaresse van Cooper & Quint. 

Van GOTS gecertificeerd katoen, duurzaam hennep tot gecertificeerd plantaardig gelooid leer uit Italië̈, zo zorgt Cooper & Quint ervoor dat elk artikel wordt gemaakt met de kleinst mogelijke pootafdruk en tevens tijdloos en stijlvol is. “We zijn super blij met de nieuwe locatie bij BLOOMSTUDIOS. Naast een hele fijne werkplaats om onze handgemaakte producten te maken, is er nu ook ruimte om hondenbezitters te ontvangen en te helpen met het juiste artikel voor hun hond.” Bezoek de website voor meer informatie.

Manon Ruijgrok Design: meubelstoffering met een twist

Manon Ruijgrok Design richt zich op meubelstoffering met een twist. In een wereld waarin de natuurlijke hulpbronnen snel uitgeput raken en de impact van overconsumptie steeds zichtbaarder wordt, is het tijd om na te denken over alternatieve oplossingen. Waarom zou je altijd iets nieuws moeten kopen als er al zoveel prachtig vervaardigde meubels bestaan? Ruijgrok gelooft dat een mooiere wereld begint in je eigen huis. “We moeten stoppen met het leegroven en uitputten van onze planeet en in plaats daarvan onze aandacht richten op wat we al hebben”, legt ze uit. “Door te investeren in meubelstoffering geven we oude meubelstukken een nieuw leven, waardoor we niet alleen onze persoonlijke ruimtes transformeren, maar ook bijdragen aan een meer duurzame samenleving.”

Op de nieuwe locatie aan de IJsselmeerlaan biedt Manon Ruijgrok Design naast meubelstoffering ook andere duurzame oplossingen voor je interieur. Van lampen en lampenkappen gemaakt van gerecycled rubber afkomstig van binnenbanden tot 3D wanddecoraties vervaardigd uit gebruikte waxinecupjes en/of Nespresso cupjes, elk stuk is zorgvuldig ontworpen om zowel esthetisch als milieuvriendelijk te zijn. Meer informatie vind je op haar website.

Veldhuis Vertaalt!: hulp bij bij het schrijven of vertalen van teksten

Voor hulp bij het schrijven van teksten, een Engelse vertaling of het laten controleren van een Nederlandse of Engelse tekst ben je bij Karen van ‘Veldhuis Vertaalt!’ aan het goede adres. “Eind 2020 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht om bedrijven en zzp’ers te helpen met hun teksten. Ik richtte me eerst alleen op het vertalen van teksten, maar als snel bleek dat mijn klanten ook behoefte hadden aan iemand die hun teksten redigeert. Ik vind het ontzettend leuk om teksten door te spitten en aan te passen, dus ik heb redigeren ook toegevoegd aan de diensten die ik aanbied”, aldus Karen Veldhuis, eigenaar van Veldhuis Vertaalt. Inmiddels vertaalt en redigeert ze niet alleen zelf teksten, maar regelt ze ook vertalingen in andere talen dan het Engels of Nederlands, of als er een specialistische vertaling nodig is, bijvoorbeeld van een juridische tekst. 

Na ruim drie jaar thuis aan de keukentafel te hebben gewerkt, vindt ze deze werkplek bij BLOOMSTUDIOS een mooie volgende stap in het verder ontwikkelen van haar bedrijf. Het kantoor is inmiddels af en de eerste werkdagen zitten erop. “Heerlijk om full focus aan de slag te kunnen. Samen met andere vrouwelijke ondernemers een werkplek hebben om te kunnen werken en te brainstormen, blijer kun je me niet maken”, alsus Veldhuis. Wil je in contact komen met Veldhuis Vertaalt!, bezoek dan haar LinkedIn pagina.

BLOOMSTUDIOS: creatieve broedplaats in bijzonder gebouw

BLOOMSTUDIOS is en bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende vooral creatieve ondernemers zijn gehuisvest. Eigenaren Laurent van de Mortel en Leon van Ooijen omschrijven het zelf aldus: Bloom Studios is dus een bedrijfsverzamelgebouw of, zoals ze zelf omschrijven, een broedplaats voor creatieve ondernemers met een scherpe prijsstelling waarin alle kosten zijn verwerkt en met een opzegtermijn van een maand. Geen haarlemmerdijkjes en gedoe voor de huurders, dat is de kern.

Op de website van Bloom Studios staan nu nog acht bedrijven. In de praktijk zijn er echter veel meer ondernemers die hier hun plekje hebben gevonden, onder wie de drie nieuwe ondernemers. Deze acht vinden het leuk om op de website te staan, meer zit er niet achter. “Er lopen 45 huurcontracten en hier werken in totaal rond zestig personen.
De meeste ondernemers beschikken over een bedrijfsruimte of een studio die is ingericht als kantoorruimte, maar er is ook een loods van rond 500 m2 die verschillende ondernemers gebruiken als werkplaats of als opslagruimte. Het resultaat is een loods waar je met een snelle blik van de ene in de andere verbazing valt, zo veel staat, ligt en hangt er.

Alle kantoorruimtes, die in oppervlakte variëren van 15 tot pakweg 50 m2, zijn verhuurd, maar er is wel goed nieuws voor ondernemers die een werkplaats zoeken: de twee hebben recent een aangrenzend bedrijfsgebouw met in totaal 750 m2 aan vrij beschikbare ruimte kunnen kopen. De verhuur is begonnen en ondernemers kunnen zich melden, maar ze weten nu al dat het geen probleem is om deze verhuurd te krijgen. 

   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding