Afbeelding
Foto: matty van wijnbergen

Yamato Gym, een sportcentrum met een rijke historie bloeit en groeit voort in Weesp

WEESP Wat drieëntwintig jaar geleden als een vriendenclub begon, is inmiddels uitgegroeid tot wat Yamato Gym vandaag de dag is: een prachtige sportschool met veelzijdige groepstrainingen voor mannen, vrouwen en kinderen. Het sportcentrum, gelegen aan de Pampuslaan 153 in Weesp, is ruim en van alle gemakken voorzien. Dagelijks staan er groepstrainingen op het programma en werken er personal trainers met hun cliënten.

Onderscheidend 

Is Yamato Gym niet een sportschool zoals zovele? Eric: “Wij onderscheiden ons op best veel punten: onze gezellige en gemoedelijk sfeer, het grote sportaanbod en natuurlijk met onze trainers. Zij maken het verschil in kwaliteit, veiligheid en dus in sportplezier. Als sportclub organiseren wij voor onze leden regelmatig het een en ander: van workshops tot de Yamato Gym Games tot diverse sociale events zoals de gezellige clubavond. En natuurlijk iedere zomer de bbq die wij samen met Foodjoy organiseren.”

Grote trouwe achterban 

Eric: “Yamato Gym prijst zich gelukkig met een grote en trouwe achterban. Leden van het eerste uur sporten nog steeds met heel veel plezier op de club. Zelfs de tweede en derde generatie doet nu bij ons mee. De sfeer is erg gezellig en gemoedelijk en de kans dat je nieuwe vrienden op de club maakt is groot. Daarnaast hebben wij gelukkig een groep vrijwilligers die zich altijd inzetten om te helpen met allerlei activiteiten en klussen. Ons credo is dan ook niet voor niets: ‘Samen maken wij Yamato Gym’.”

Inspireren en motiveren

Yamato Gym is meer dan een gewone sportschool. Eric legt uit. “Het is belangrijk dat de sporters vooral veel plezier aan trainingen beleven, zo houden ze het vol om te blijven sporten. Wij proberen onze sporters te inspireren en te motiveren om te blijven groeien, juist ook als mens. Sporten bij Yamato Gym is voor velen daarmee al een gamechanger geweest. Sporten geeft mensen meer zelfvertrouwen, zeker als ze zien wat ze allemaal kunnen bereiken. Het kan hun extra motivatie geven om met dezelfde spirit en energie bijvoorbeeld een pittige studie op te pakken, een onderneming te starten of een nieuwe carrièrestap te wagen. Zo hebben een aantal sporters zelfs hun eigen sportschool opgestart. Twee mooie succesverhalen vind ik Andy met zijn sportschool Body Industrie in Abcoude en de Weesper sportschool For Better Shape van Marloes.”

CrossFit Weesp

Yamato Gym is sinds november 2022 het onderkomen van CrossFit Weesp. CrossFit is net zo snel en explosief gegroeid als de bokszaktrainingen. Eric: “De stap om CrossFit aan te bieden was voor ons niet zo groot. Wij boden al circuittrainingen aan waarbij de trainingsprotocollen wel wat weg hadden van het CrossFit. Eigenlijk is CrossFit gewoon een hele sterke merknaam waar wij nu gebruik van mogen maken. Naast CrossFit hebben wij nog een aantal specials die onder dit label vallen zoals de bootcamp, seniorenfitness, kettlebell- & Trx-training en natuurlijk de buik-billen-benen-trainingen.” 

‘Little Champs’ 

Zeker ook op het jujutsu-programma voor de kids is de Weesper sportclub beretrots. “Wij hebben echt een heel mooi lesprogramma geschreven voor onze ‘Little Champs’. Zo ontdekken zij al spelenderwijs allerlei technieken. Vallen, rollen, opstaan, met elkaar stoeien en, niet onbelangrijk, de etiquette. De lessen voor de junioren, kids en ‘Little Champs’ worden door onze volwassen jujutsuka’s gegeven, zij delen zo hun kennis en passie. Samen maken wij het mogelijk.” 

Groots sportaanbod voor de hele familie

Yamato Gym is de specialist in Weesp voor groepstrainingen. Op het rooster staan onder meer bokszaktrainingen, (jeugd)kickboksen, (jeugd)jujutsu en CrossFit work-outs. Iedereen kan bij Yamato Gym altijd een gratis proefweek krijgen. Wil je meer weten over deze prachtige sportschool? Ga dan naar de website www.yamatogym.nl en maak een afspraak om kennis te maken op de club.

Afbeelding
14/10/2023  Nederland  Weesp,  Boek presentatie, Charlotte Doornhein.
S.o.S. Samoeraitraining.

Copyright Foto: Matty van Wijnbergen.