Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Investeringen
in winkels
binnenstad

Na het faillissement van kantoorvakhandel De Ark, hebben de BoekenArk (Nieuwstad) en de Primera (Winkelcentrum Hogeweij) hun assortiment kantoorspullen uitgebreid. Zo zijn er meer ontwikkelingen bij de Weesper winkeliers.

Vorig jaar sloten opvallend veel winkels in de binnenstad van Weesp hun deuren. Daar staat gelukkig ook wat tegenover: de vestiging van nieuwe winkels en het opknappen van bestaande.

Na een korte aanloopperiode opent Het Boetiekje deze maand officieel, een winkel aan de Nieuwstraat van Catharina Schneider. "Duidelijkheid, betaalbaarheid, snelheid en kwaliteit bieden", dat is volgens haar de manier om je als winkelier te onderscheiden. Nog een ondernemer die investeert is Edwina Meijer van lingeriezaak 't Zwaantje aan het Binnenveer. Er zijn volgens haar genoeg kansen voor ondernemers. "Januari was een goede tijd voor de verbouwing, dan is het traditioneel wat rustiger", zo legt ze uit. Tijdens de verbouwing hield ze een tijdelijke zaak aan in een leegstaand pand verderop. In de Slijkstraat is kapsalon Cheap & Chic getransformeerd in ZenZi kappers. "Ik zie het positief in in Weesp. We krijgen naast de vaste klanten ook nieuwe klanten", aldus Manon van der Meij. Zij werkte al bij Cheap & Chic, maar dit is een nieuwe zaak. Ook Hans van den Doel van WorldWideWine aan de Nieuwstraat denkt na over uitbreiding van zijn winkel. Al laat hij weten dat het nog even bij een plan blijft. Voor voormalig restaurant Hong Kong aan de Nieuwstad loopt een vergunningaanvraag voor een café met de klinkende naam Bijna Thuis. Aan dezelfde Nieuwstad heropent rond het verschijnen van dit blad het vernieuwde en uitgebreide restaurant Minevitus. Dat wordt onder meer gevierd met een wintertruffelmenu.