Afbeelding
Foto: Brian Elings

IVW betreurt gang
van zaken rond
failliet Industriehuis

Re-integratiebureau Het Industriehuis is door de rechtbank failliet verklaard. Andere re-integratiebureaus zijn in beeld om in het gat te springen.

Er waren bij het Industriehuis al langer problemen om op tijd aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. Vorig jaar stonden er boze werknemers op de stoep omdat ze hun salaris te laat ontvingen. Het Industriehuis werd drie jaar geleden opgericht om Weespers met een uitkering aan een baan te helpen. De gemeente profiteerde daarvan mee, omdat er minder aan uitkeringen meebetaald hoefde te worden.

De bedrijvenvereniging IVW was nauw betrokken bij de start van het Industriehuis en noemt de afloop ontzettend jammer.

De IVW stuurde deze verklaring: 'Met de steun van het bestuur van de IVW was het Industriehuis een aantal jaren geleden voortvarend van start gegaan en boekte in korte tijd veel resultaten door veelal Weesper uitkeringstrekkers (WW en bijstand) de vacatures bij Weesper bedrijven te kunnen laten vullen. Deze doelstellingen spreken ons nog steeds zeer aan en mede uit een door ons indertijd gehouden enquĂȘte weten wij ook dat er bij de bedrijven wordt voorzien in een behoefte door vraag en aanbod naar arbeid goed te matchen, uitgaande van het belang van het bedrijf. Uit berichten van onze leden in het afgelopen jaar heeft het bestuur van de bedrijvenvereniging IVW echter helaas moeten constateren dat er geen sprake meer was van een adequate bedrijfsvoering en afspraken met de klanten (veelal IVW-leden) niet goed meer werden nagekomen. Dat betreuren wij ten zeerste, maar we blijven ons onverminderd inzetten om bij te kunnen dragen aan het vinden van geschikt personeel voor de bedrijven binnen ons werkveld - en dan ook in combinatie met de re-integratie van bij voorkeur Weespers die op dit moment geen baan hebben. We hebben de laatste maanden intensief contact met andere re-integratiebedrijven opgenomen en deze zijn inmiddels heel enthousiast om de samenwerking met de ondernemingen aan te gaan. Veelal werkte men in Huizen en Hilversum, maar het werkgebied wordt uitgebreid met Weesp en omstreken. Het IVW-bestuur is daar zeer gelukkig mee en de eerste jaren is goed gebleken dat onze doelstelling een goede is.'