Afbeelding
Foto: Kijzers Fotografie

 

Aanpak veiligheid
kleine bedrijven

Op woensdag 9 januari gaf minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het startschot voor de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, waarmee ondernemers worden geholpen hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten.

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen en maximaal 10 medewerkers per vestiging) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren en krijgen preventie-advies op maat. Ondernemers die op basis van die veiligheidsscan investeren in preventiemaatregelen, krijgen de helft vergoed tot een maximum van 1.000 euro. Dat kunnen fysieke maatregelen zijn, zoals camera's of afroomkluizen. Maar ook organisatorische, zoals veilige openings- en sluitingsprocedures en training van personeel, of digitale maatregelen tegen cybercrime. Speciaal voor de nieuwe aanpak VKB zijn 'slimme' pakketten met (combinaties van) maatregelen geselecteerd om ondernemers te helpen bij hun keuze.

Aanbevolen
Bedrijvenvereniging IVW en de werkgroep KVO bevelen deze maatregel van harte aan en roepen de betrokken bedrijven op gebruik te maken van deze gratis veiligheidsscan. Meer informatie over de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven is beschikbaar via www.hoeveiligisuwzaak.nl/vkb.


BusinessClub bij de brandweer

De IVW BusinessClub van 19 maart vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Aetsveldselaan. Deze kazerne is sinds eind 2011 in gebruik.

Postcommandant en gastheer Bert Langedijk zal iets vertellen over deze nieuwe kazerne. Ook zal hij ingaan over wat de brandweer voor het bedrijfsleven kan betekenen. De bijeenkomst eindigt uiteraard weer in de netwerkborrel.