Afbeelding
Foto:

MEM: mooie dingen maken

De Weespers Kees van der Manden en Fred Meulenkamp zijn dit jaar een nieuwe onderneming begonnen: MEM geveltechniek. Ze leveren kozijnen, serres, zonweringen en dakkapellen plus het bijbehorende maatwerk aan particulieren en aannemers. Daarmee zijn Van der Manden en Meulenkamp klant geworden van Stobag aan de Flevolaan, het bedrijf waar ze tot voor kort werkten.

Het is best spannend om nu de stap naar een eigen bedrijf te zetten, zegt Meulenkamp. "Deze sector heeft het zwaar, de nodige bedrijven zijn weggevallen. Maar er is nog altijd vraag, zo merken we. De 6%-regeling van de overheid zal de vraag verder stimuleren. Alles bij elkaar stemt dat ons optimistisch. We zitten economisch gezien nu op het dieptepunt, we kunnen alleen maar omhoog."

MEM begon op 2 januari en heeft vanaf die dag werk. De eerste opdrachten worden uitgevoerd en met nieuwe aanvragen loopt het goed. Dat komt allemaal uit het netwerk van Meulenkamp en Van der Manden. "We werken natuurlijk al heel lang in deze branche, eerst jarenlang bij Pover, daarna bij Stobag. Je netwerk blijkt altijd weer groter dan je zelf kunt vermoeden, dat blijkt wel. Op de dag dat we bij Stobag stopten, hadden we met MEM al werk."

De bedrijfsnaam staat voor Meulenkamp En (van der) Manden, maar ook voor Merkbaar Echt Maatwerk. Mem is bovendien het Friese woord voor moeder. "Daar komt het zorgzame terug: we willen goed goed werk afleveren met de service die daar bijhoort", legt Meulenkamp uit. "Samen met de klant aan iets moois bouwen. Dat is wat ik bij Pover altijd gedaan heb en waarbij ik mij thuisvoel. Die particuliere sector is helemaal mijn ding. Bij Stobag miste ik dat, omdat Stobag alleen aan dealers levert."

MEM levert de aluminium kozijnen, serres en zonweringen van Stobag en voegt daar houten kozijnen, kunststof kozijnen en dakkapellen van andere leveranciers aan toe. Behalve aan particulieren levert MEM ook aan aannemers uit de wijde regio. "Het zijn de aannemers die bij Pover klant waren, bij Stobag niet happy waren en daar vertrokken en ons nu weer teruggevonden hebben. Wij voegen weer toe wat deze klanten bij Stobag misten. Dan heb je het over meedenken en op-maat-service. Ik zal je een voorbeeld geven: ik kom bij een klant die net een kozijn heeft besteld. Ik vraag: waar is je glas? Blijkt de klant dat er niet bijbesteld te hebben. Nou, dat zijn nu precies de dingen die wij met al onze ervaring kunnen voorkomen."

MEM heeft voorlopig een plekje gevonden bij de afbouwers van De Vest aan de Zuiderzeelaan. Het streven is op termijn een eigen locatie te betrekken mét showroom.