Wethouder Dasselaar spreekt de aanwezigen toe.
Wethouder Dasselaar spreekt de aanwezigen toe. Foto: Christian Pfeiffer

Theater City of Wesopa
erg blij met partnership
Rabobank 

Theater City of Wesopa heeft in de Rabobank Amstel en Vecht een nieuwe, meerjarige sponsor gevonden. "Voor ons is deze ondersteuning heel erg belangrijk", zegt voorzitter Rob 't Hart van de City of Wesopa.

Het theater aan de Herengracht was begin dit jaar het decor voor de IVW BusinessClub waar het Bedrijf van het Jaar bekendgemaakt werd. Wie daar bij was, zal zich de fraaie nieuwe foyer bij de entree nog herinneren. De sponsordeal brengt met zich mee dat deze ruimte voortaan 'de Rabo foyer' gaat heten. Een andere tegenprestatie is dat de naam en het logo van de bank op diverse plaatsen te zien zullen zijn: van het tv-scherm in de foyer tot aan de achterkant van de kaartjes. Verder kan de sponsoring leiden tot samenwerking van bank en theater op het gebied van gezamenlijke maatschappelijke initiatieven waarmee specifieke groepen worden bereikt waar zowel de bank als het theater belang bij heeft, zoals jongeren of ouderen. De Rabobank denkt nog na over het met korting aanbieden van kaartjes voor sommige City-voorstellingen aan bijvoorbeeld de leden van de bank.

Het theater aan de Herengracht is afhankelijk van subsidies en sponsoring om het huishoudboekje kloppend te houden. Woningcorporatie De Woningbouw was in de afgelopen jaren de prominentste sponsor, zeker wat de hoogte van de bijdrage betreft. "Helaas is De Woningbouw dat aan het afbouwen, dit is het laatste jaar dat we nog mogen profiteren van hun bijdrage", legt 't Hart uit." Daarom zijn we zo gelukkig met de Rabobank. Want dit is wat wij noemen een 'duurzame sponsor', het contract loopt ten minste drie jaar. In deze tijd zijn bedrijven niet zo happig op sponsoring. Als je er al eentje vindt, is het vaak eenmalig. Ook dat is zeer welkom natuurlijk, maar met deze partner voor langere tijd zijn we extra blij." Daar komt bij dat de Rabobank een mooi bedrag binnenbrengt ('t Hart maakt de hoogte liever niet bekend), hoewel de bank minder overmaakt dan De Woningbouw. "Wat duurzame sponsors betreft kan er dus nog wel eentje bij, we zijn daar met de sponsorcommissie dan ook druk mee bezig." Voor de recente verbouwing heeft de City of Wesopa eenmalige sponsorbijdrages ontvangen, met name van de Stichting Leefbaar Muiden en Weesp. Er zijn ook bedrijven die in natura te hulp schieten: zo leverde Trekwerk een toneelinstallatie en liet Schildersbedrijf Pover de schilderskwasten tegen sterk gereduceerd tarief rollen.