Weesp ziet kansen economische
vitaliteit in nieuwe samenwerking

De colleges van B&W van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht gaan een intensieve samenwerking met elkaar onderzoeken. Ook voor het bedrijfsleven worden daar voordelen van verwacht.

Weesp zoekt al langer aansluiting in de regio om de bestuurskracht te vergroten en kosten te besparen. Er is ruim zeven jaar gesleuteld aan een gemeentefusie met Muiden, Naarden en Bussum, maar dat sneuvelde vorig jaar in de Tweede Kamer omdat Bussum deze fusie niet wilde. Weesp schakelt nu over op de Vecht-variant. De naam van de fraaie rivier die vanuit Weesp naar Wijdemeren en Stichtse Vecht stroomt doet zijn betekenis vooralsnog geen eer aan als het om de beoogde samenwerking gaat. Integendeel: de zin om er iets goeds van te maken spat er bij alle drie van af. Toerisme is het meest voor de hand liggende terrein waar samenwerking vruchten kan afwerpen.

Maar ook voor het bedrijfsleven kan het interessant worden. "De Corridor A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, het spoor, tezamen met de ligging tussen de grootstedelijke agglomeraties Utrecht en Amsterdam, Hilversum en Almere, biedt kansen voor economische vitaliteit", melden de drie gemeenten in een persbericht. Maarssen is één van de twaalf kernen van Stichtse Vecht en beschikt net als Weesp over een groot bedrijventerrein.