Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Actieve houding tegen criminaliteit is succesvol

Extra surveillance van de politie, verbeteringen vanuit het Keumerk Veilig Ondernemen en meer awareness bij ondernemers houden de criminaliteit op de bedrijventerreinen van Weesp grotendeels buiten de deur.

Die conclusie mag je trekken uit de cijfers van de politie. In de periode 22 januari t/m februari is er één bedrijfsinbraak gemeld. Dat was op de Flevolaan, waar inbrekers binnendrongen door een gat in het dak te maken. Er is vervolgens geld weggenomen. In de vier weken daarvoor is er slechts één poging tot inbraak gemeld: aan de Hogeweyselaan. Ook hier werd via het dak geprobeerd binnen te komen. In januari werd op de Pampuslaan en de Gouwzeestraat diesel uit bedrijfsauto's getapt. De politie geeft bedrijven als tip om auto's met de tankdoppen strak tegen elkaar of tegen een muur aan te parkeren, dat bemoeilijkt het openen van de tankdop.

Wijkagent Walter Langendorff houdt het bedrijventerrein scherp in de gaten. Hij meldt dat de politie extra surveilleert en dat veel bedrijven maatregelen hebben genomen door onder andere camera's op te hangen en hekken te sluiten.


Vastgoedtraining voor ondernemers

In maart start in de Gooi en Vechtstreek de nieuwe ondernemerstraining 'Hoe courant is uw pand?'

In deze training leren ondernemers die eigenaar zijn van een bedrijfspand op praktische wijze hoe zij de vastgoedwaarde van het pand op peil kunnen houden en vergroten. De trainingen staan ook open voor ondernemers op bedrijventerrein Noord. De Rabobank Amstel en Vecht en accountantskantoor JAN in Weesp geven een actieve bijdrage aan de training. Meer informatie en aanmelding bij Evert-Jan de Kort via e.dekort@stec.nl.