Afbeelding
Foto: RVDA

Ook voor de vrijdagmiddag

Café-Diner 't Weesperplein aan de Slijkstraat heeft een make-over ondergaan. Het resultaat is precies wat Maurice van Kesteren voor ogen had: eigentijds, modern en sfeervol, maar nog steeds diezelfde unieke ambiance die door gasten zo gewaardeerd wordt.

"De vraag was tot de dag vóór de verbouwing overigens nog of wij het wel moesten gaan doen voor onze gasten. De avond voor we dicht gingen kwam iemand mij nog complimenten geven over de mooie zaak. Daar krijg je het wel een klein beetje benauwd van. Doen we er dan wel goed aan?", blikt Maurice van Kesteren terug. "Gelukkig vind iedereen het heel bijzonder en mooi geworden, je kunt beter iets te vroeg gaan verbouwen dan iets te laat. Ook dertigplussers weten 't Weesperplein steeds meer te vinden voor een gezellige borrel aan onze vernieuwde bar en als locatie voor de vrijdagmiddagborrel zijn we ook in trek."

Dertien jaar geleden nam Van Kesteren samen met Rinze Bruinsma 't Weesperplein over. De jonge horecamannen hadden meteen al veel plannen met de zaak en stap voor stap realiseerden ze hun idealen: een stijlvolle zwarte pui, een uitgebreid terras met mogelijkheden tot feestjes en barbecue en een efficiënte en duurzame bedrijfsvoering. "Bij voorkeur gebruiken we verse streekproducten van bedrijven in de regio. Groente en fruit komt van de Kweektuin in Mijdrecht, brood van de Weesper bakkers en kazen halen we bij de biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp." Als cateraar timmert 't Weesperplein ook aardig aan de weg. "Het nam een vlucht toen we onszelf presenteerden op de Weesper B2B dagen. We cateren menig feest voor particulieren en bedrijven, van een high tea of huwelijksfeest tot open dagen en personeelsfeesten. Op een locatie naar keuze of op een van onze vaste locaties. We hebben fantastische locaties tot onze beschikking als de Theetuin, Bomen op locatie en de Van Houtenkerk in Weesp. Sinds vier jaar zijn we de vaste cateraar op Forteiland Pampus."

't Weesperplein over Forteiland Pampus
Volgens van Kesteren is Pampus een unieke plek met oneindig veel mogelijkheden, waardoor elk evenement een succes wordt. Koken doet de cateraar deels in de keuken van 't Weesperplein en deels op het forteiland zelf. Met hun eigen rubberboot wordt alles naar het eiland gebracht. "De afstemming met fortwachters Maartje Terwindt en Kris van de Voorde verloopt door hun enthousiaste gastvrijheid heel soepel, waardoor elk feest absoluut maatwerk is."