Directeur Hans Klein geeft uitleg bij de nieuwste takel.
Directeur Hans Klein geeft uitleg bij de nieuwste takel. Foto: André Verheul

Ad. A. Klein zit hier goed

Burgemeester Horseling bracht een bezoek aan Ad. A. Klein, het Weesper bedrijf in transporttechniek. "Heel leuk en gezellig", zo kijkt directeur Hans Klein erop terug. Hij kon meteen een nieuwtje vertellen.

Het bezoek van de burgemeester werd erg gewaardeerd door Klein. "Je hebt er altijd wat aan, hoewel je nooit weet hoe. Het is fijn dat de burgemeester en de wethouder er werk van maken om er op uit te trekken. Dat doen ze goed. Ons bedrijf heeft eerst 75 jaar in Amsterdam gezeten, daar hebben we nooit een burgemeester gezien, hoor."

Tijdens het bezoek hoefden er geen prangende kwesties te worden behandeld. Ad. A. Klein zit prima in Weesp. "Het is betaalbaar en het uitzicht over het kanaal is prachtig. Dat viel de burgemeester ook meteen op. Met regelmaat zien we op het kanaal schepen voorbij varen waarop een kraan van ons gemonteerd staat. Als dat gebeurt, staat het halve bedrijf hier voor het raam te kijken."
De uitstraling van het bedrijventerrein kan wel beter, vindt Klein. Dat kwam dan ook wel even kort ter sprake tijdens het werkbezoek. Zoals gebruikelijk kwam de burgemeester niet alleen, maar ook wethouder Christian Zierleyn van Economische Zaken, projectleider Esther Stomphorst van de gemeente en de IVW-bestuurders Wim Zagt en Cor van der Poel waren erbij. Klein vertelde er tijdens het bezoek lustig op los. Het bezoek leerde dat het bedrijf allerhande hijsinstallaties maakt. Niet alleen op schepen, maar ook op talrijke andere plaatsen en voor uiteenlopende doeleinden. Overal waar hijswerktuigen, kranen of takels nodig zijn, kan Ad. A. Klein een installatie leveren. Van uitvaartcentrum tot het Concertgebouw. Maar ook bij Weesper bedrijven zoals Kadant Johnson en Moorman Karton worden dagelijks kranen van Ad. A. Klein ingezet. Om grote rollen karton te verplaatsen bijvoorbeeld. De kranen worden in Weesp ontwikkeld, verkocht en onderhouden. Het maken gebeurt bij verschillende metaalconstructiebedrijven.

Het laatste nieuws komt uit Rotterdam, waar door Cargotec tien containerkranen van 75 meter hoog worden gebouwd op de Tweede Maasvlakte. Klein: "Helemaal bovenin zit een kraan van ons. Het is een soort noodkraan voor het geval dat het hoofdlierwerk reparatie behoeft. Met onze kraan kan dat hoofdlierwerk naar beneden worden getakeld, zodat het op de grond kan worden gerepareerd. Het is een mooie opdracht voor ons, ook omdat er een optie ligt voor nog eens tien. We hebben er voor zeker een jaar werk aan."