Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Minevitus kookt met passie

In fases transformeerde Minevitus Veltman zijn restaurant aan de Nieuwstad in een klein jaar tot een eigentijdse brasserie: een geheel nieuwe voorgevel, een nieuwe keuken, een heerlijke loungebank en nieuwe comfortabele stoelen nodigen uit tot een avond bourgondisch tafelen.

Maar ook voor een kleine of uitgebreide lunch of voor het zogenaamde theater- of dagmenu voor mensen die nog meer plannen hebben voor de avond, kunnen gasten bij Restaurant Minevitus terecht. Ze weten zich verzekerd van met zorg bereide gerechten met nagenoeg volledig biologische en duurzame ingrediƫnten. Met de verbouwing heeft het restaurant wel zijn Franse bistro-uiterlijk ingeleverd, maar zeker niet haar Franse streken: "Vity kookt nog steeds met overgave mooie, lichte Franse gerechten en onze verse ingrediƫnten halen we wekelijks op de versmarkt in Rungis, nabij Parijs", vertelt Minevitus. "De duurzaam gevangen vis komt dagelijks vers van Jan van As. Trots zijn we ook op de aanschaf van de 'dry-agedkast'. Hierin kan vlees rijpen en krijgt het een geconcentreerde smaak. Als een van de weinigen in de regio kunnen wij deze kwaliteit aan onze gasten bieden." Sinds de jaren negentig runnen vader Minevitus en zoon Vity, samen met moeder Angelique, het restaurant met terras aan de gracht. Minevitus: "De diversiteit in de menu's maakt Minevitus tot een restaurant waar op hoog niveau wordt gekookt in verschillende prijsklassen en met de 'tapas op z'n Frans' scoren wij op alle fronten." Bang voor de economische crisis zijn de koks zeker niet. "Juist in moeilijke tijden moet je je profileren en de upgrade kwam op een goed moment", stellen Minevitus en Vity. Het duo staat altijd open voor culinaire feestjes: de maandelijkse kookclub is een succes en ook een gastkok, zoals binnenkort Herman Blijker, zorgt voor de nodige afwisseling. De aanschaf van de Big Green Egg, de grote barbecue waar menig sterrenkok tegenwoordig mee kookt, is ook zo'n zet. Minevitus: "Eten is een belevenis waar je op vele manieren van kunt genieten. En als ik dat kan promoten, zal ik dat zeker niet laten."

Minevitus over Webtic.
Paul Jongsma van Webtic Internet Consultancy is al jaren een trouw lid van de maandelijkse kookclub bij Minevitus. Minevitus: "Paul is net zo gepassioneerd met koken als ik. Samen met zijn partner Nique Sanders heeft Paul een fantastische website voor ons gemaakt. Het grote voordeel van Webtic zijn hun bereidheid en bereikbaarheid: ze staan altijd voor ons klaar. Zowel op culinair gebied als op het presentatievlak spreken we dezelfde taal."

Afbeelding