Buitenkansje voor camperverhuur

Sybren en Dorine Bakker zijn 'Camperverhuur aan de Vecht' begonnen, een nieuw bedrijf dat campers verhuurt. De locatie is even opvallend als slim: de voormalige brandweerkazerne aan de Achtergracht in het centrum van Weesp.

"Een buitenkansje voor een startende ondernemer", zei Sybren Bakker op Radio Weesp. "Voor campers heb je veel ruimte nodig en zeker in de Randstad is dat duur. De oude kazerne is groot genoeg en toch betaalbaar." Op de plaats waar tot eind 2010 de brandweerauto's stonden, staan nu zes campers. Camperen neemt volgens Bakker enorm in populariteit toe. Ook in Weesp, zo leidt hij af uit de reacties die hij tot nu toe heeft mogen ontvangen. "Er zijn meer camperaars in Weesp dan we verwachtten. De grote aantrekkingskracht van camperen is het gevoel van vrijheid. Je trekt je luifel in en je gaat naar een plek waar het nog leuker is."

Camperverhuur aan de Vecht verhuurt de campers uit eigen vloot aan vakantiegangers. Daanaast bemiddelt men voor andere camperaars die hun camper willen verhuren als ze er zelf niet mee op vakantie zijn. Verkoop van nieuwe campers gebeurt niet, wel worden af en toe gebruikte campers verkocht om de vloot modern te houden. Omdat de kazerne geen winkel- of showroombestemming heeft, gaan de zaken vooral via internet en telefoon. De kazerne is vervolgens open na afspraak.