Oto Lion/Car Service vallen om

De autobedrijven Oto Lion en Car Service Weesp verkeren in faillissement. Eigenaar Theo van Kan zegt met man en macht aan een doorstart te werken voor ten minste een deel van het bedrijf.

De twee aan elkaar gelieerde autobedrijven, gevestigd aan de Hogeweyselaan, konden om drie redenen niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen: de omzet liep terug, de banken eisten meer zekerheid en er speelde een fraudezaak waarbij een medewerker was betrokken. Van Kan zegt dat de schade in deze fraudezaak oploopt tot twee ton. Over hoe dat mogelijk is, zei Van Kan in het WeesperNieuws: "Ik ben een goede ondernemer, maar een slechte manager. Natuurlijk had ik het eerder moeten zien. Uiteraard heeft mijn ego een enorme opdonder gekregen. Dat kost mij veel moeite. Ik heb niet de schuld, maar ik ben wel verantwoordelijk." Bij beide bedrijven werkten 12 mensen. Gerekend vanaf voorloper Van der Pouw, dat begon in 1965, was Oto Lion het oudste autobedrijf van Weesp.

Allux
Ook het Weesper bedrijf Allux heeft faillissement moeten aanvragen. De aannemer van plaat- en constructiewerk aan de IJsselmeerlaan heeft dat aan zijn relaties laten weten. Het bedrijf begon in 2006.