Afbeelding
Foto: André Verheul

Burgemeester maakt kennis met MetalTech 

Burgemeester Horseling bracht in juli een bedrijfsbezoek aan MetalTech. Bij deze Weesper metaalbewerker en machinebouwer kreeg hij uitleg over verpakkingsmachines en robots.

De robot aan de metaalbewerkingsmachine (Kawasaki Robotloader FS010E Vision) zorgde natuurlijk voor een fraaie demonstratie. Hij pakt stukken metaal, legt ze in de afwerkingsmachine en legt het afgewerkte stuk op zijn plek. MetalTech heeft twee van deze robots en verwacht binnenkort een derde toe te voegen. "Ze werken 's nachts door, 's morgens ligt alles keurig klaar", zegt Peter van Leeuwen. Hij en Cor van der Werf zijn de directeuren van MetalTech. Het bedrijf kent twee hoofdtakken: de fabricage van fijnmechanische onderdelen en het maken van eigen machines voor de voedingsindustrie. Een belangrijk eigen product is de sluitingsmachine voor maaltijdbakjes. Ook daar kreeg de burgemeester tijdens zijn bezoek een demonstratie van.

Horseling kende het bedrijf aan de Gouwzeestraat eigenlijk niet, maar dat neemt Van Leeuwen hem niet kwalijk. "We bestaan weliswaar al dertig jaar, maar de burgemeester is natuurlijk niet bekend in de markt waarin wij opereren. Wij zoeken de gemeente ook niet vaak op, we zitten hier redelijk self-supporting." Toch werd het bezoek erg gewaardeerd. "Leuk dat de gemeente en de IVW met dit soort bezoeken hun interesse tonen."

Het laatste nieuws van MetalTech is dat het bedrijf acht medewerkers een bijscholing aanbiedt voor iso-parametrisch programmeren. Daarvoor kan MetalTech gebruikmaken van een bijdrage van OOM, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking. De werknemers gaan leren hoe ze de 'steltijd' van machines kunnen verkorten, zodat er met dezelfde machines meer productie kan worden gedraaid.