Afbeelding
foto:

Enthousiast over
bomen op Noord
 

Na het vaststellen van de 'Structuurvisie herstructurering bedrijventerrein Noord' werkt de gemeente hard aan nieuwe en aanvullende maatregelen om de kwaliteit, leefbaarheid en de veiligheid van de bedrijventerreinen te verbeteren. De volgende concrete stappen zijn de herinrichting van de Hogeweyselaan (zie pagina 5) en een bomenplan.

Glenn Janssen, de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Weesp, over het bomenplan: "Eén van de nieuwe kwaliteitsimpulsen richt zich op het 'vergroenen' van het bedrijventerrein Noord. In overleg met de gevestigde ondernemers, bedrijvenvereniging IVW en de ontwikkelingsmaatschappij is het initiatief ontstaan om de uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren door de aanplant van 100 nieuwe bomen. De gemeenteraad heeft hier inmiddels geld voor beschikbaar gesteld. Als gemeente zijn we daarom druk bezig om te kijken waar we deze bomen kunnen planten. Waar mogelijk worden de bomen in de openbare ruimte geplaatst. Daar waar dit niet mogelijk is, doen we een beroep op de ondernemers om een of meer bomen op hun private grond te planten."

"Samen met Jeroen van de Kraats, aanjager van de ontwikkelingsmaatschappij, zijn we gestart op de Bloemendalerweg. We zijn bij de bedrijven langsgegaan en hebben daar met de ondernemers gepraat. Samen zijn we ter plaatse gaan kijken waar het eventueel mogelijk is om een boom te planten. De reacties waren bijzonder positief! Iedereen die we spraken vond het een mooi initiatief en veel ondernemers zagen op hun eigen grond ruimte om één of zelfs meerdere bomen te planten. Hiermee helpen zij de kwaliteit en de leefbaarheid van het bedrijventerrein te vergroten, wat natuurlijk ook positief zal reflecteren op hun eigen bedrijf. De komende tijd zal de gemeente bij nog meer bedrijven op het bedrijventerrein Noord aankloppen. Wij hopen dan van harte dat ook u uw medewerking verleent aan deze kwaliteitsimpuls voor het bedrijventerrein."