Hogeweyselaan wordt opgeknapt

De gemeenteraad heeft besloten geld vrij te maken voor de herinrichting van de Hogeweyselaan.

De herinrichting zal zich voornamelijk richten op het opknappen van het wegdek en de wegfundering, maar ook de fietspaden worden verbreed. Verder worden er nieuwe parkeervakken gecreƫerd. Dit doet de gemeente door de bomen aan de westkant van de straat te kappen en er nieuwe meer richting de waterkant voor terug te planten. Ook worden er extra nieuwe bomen geplant zodat er een aaneengesloten bomenrij ontstaat. De kruising van de Gemeenschapspolderweg en de Hogeweyselaan wordt onder handen genomen door de bestaande verkeerssituatie te verbeteren. Het verkeersplateau wordt, door middel van duidelijke verkeerstekens en -borden en door verbeterde verkeersgeleiding, overzichtelijker en veiliger.

De gemeente verwacht in het voorjaar van 2014 te starten met de werkzaamheden. Mogelijk worden vooruitlopend hierop al werkzaamheden aan het groen en langs de waterkant uitgevoerd. Voor de start worden belanghebbenden ingelicht.
Mocht u nog vragen hebben over de herinrichting van de Hogeweyselaan dan kunt u contact opnemen met Glenn Janssen, Bedrijfscontactfunctionaris van de Gemeente Weesp: (0294) 491203.