Afbeelding
Foto: JAN

Wat JAN allemaal nog meer voor ondernemers doen kan

JAN doet natuurlijk belastingen en accountancy, maar de financiële en juridische dienstverlener is ook op zeven andere terreinen inzetbaar. Een nieuwe campagne moet dat voor iedereen duidelijk maken. De slogan luidt "Wat? Kan JAN dat ook?"

Dan hebben we het over het begeleiden van starters, personeelszaken, recht, bedrijfsoptimalisatie, overnames en pensioen. Allemaal terreinen waar JAN de kennis van in huis heeft. Die kennis wordt al langer aangeboden aan relaties. "Maar nu treden we er nadrukkelijk mee naar buiten. We willen duidelijk maken dat we meer doen dan wat je van een traditioneel accountantskantoor zou verwachten. Bovendien moeten ook wij in beweging blijven en proberen onze kennis beter te vermarkten. Naast het zakelijke belang voor ons is er het gemak voor onze relaties. Door op veel meer terreinen het werk uit handen te nemen, zijn we duidelijk van toegevoegde waarde", zegt Zagt en wijst op de slogan van de campagne: 'JAN ontzorgt en helpt je vooruit! Je hele (ondernemers)leven lang!'
De dienstverlening is interessant voor zowel grotere als kleinere bedrijven. Zo kan een starter rekenen op een goede begeleiding als het aankomt op het ondernemersplan, de financiering, het kiezen van de bedrijfsvorm en zelfs de marketing. "Daarin gaan wij verder dan bijvoorbeeld een bank. We gaan dieper in op de bedrijfsvoering, maken een kostprijsanalyse en denken mee in de strategie. Maar we geven bijvoorbeeld ook marketingadvies", aldus Zagt. Ook op afdelingen waar specifieke kennis voor nodig is, zoals P&O en juridische zaken, kan de hulp van JAN uitkomst bieden. Bedrijven kiezen er ook voor om zo'n complete afdeling te outsourcen bij JAN. Een ander voordeel is dat de dienstverlening op al die terreinen in één hand komen.
Dat 'wat JAN allemaal nog meer kan' is dus
geknipt voor de middelgrote bedrijven die in Weesp en omgeving actief zijn. De vraag is vervolgens: wat kost het? Maar de kost gaat in dit geval voor de baat uit. Zagt: "Uiteindelijk levert het je op. Dat merken we ook bij onze klanten. Het wordt erg gewaardeerd."

JAN over Omnimark
Toen JAN in 2005 begon, was de accountantswereld nog één groot grijzemuizenland. JAN sprong eruit met de frisse marketing en de oranje huiskleur. Omnimark werd ingeschakeld voor de 'carwrapping', want de auto's moesten ook knaloranje. Omnimark doet dat door de carrosserie met een strakke oranje folie in te pakken. "De service van Omnimark is uitstekend, net als de kwaliteit: het oranje verkleurt totaal niet."