Afbeelding
Foto: Omnimark

Duurzame folie en de inspiratie van topstudenten

Het was landelijk nieuws: Sebastiaan Bowier brak het wereldsnelheidsrecord op de fiets. Hij haalde een snelheid van 133,78 km/u op een hightech ligfiets van studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Het Weesper bedrijf Omnimark deelt mee in de vreugde.

Omnimark verzorgde met de carwraptechniek de uitstraling van deze hightech ligfiets. Daarbij is het complete beeld op hoge resolutie digitaal geprint met inkt zonder oplosmiddelen op een nieuw type materiaal: wrapfolie zonder PVC. AkzoNobel spoot daar een coating overheen om de luchtweerstand extra te minimaliseren. "Superglad. Het lijkt wel één grote bolle spiegel, schitterend om te zien", zegt Hwie-Bing Kwee van Omnimark. Het wrappen van deze fiets is een vorm van sponsoring. Omnimark verzorgt op dezelfde manier ook al enige tijd de belettering van de Nuna's, de zonnewagens van het Nuon Solar Team van TU Delft. Nuna nummer 7 is nu aan de beurt (zie foto). "Een fullwrap van flinterdunne folie die PVC-vrij, oplosmiddelvrij en geurstofvrij is. Dat maakt het een behoorlijk complexe klus. Wij zijn de enige in Nederland die met deze folie werken. Het past binnen ons streven om binnen vijf jaar alle folies bij Omnimark 100% PVC-vrij te hebben", legt Kwee uit. Heineken test deze folie op het moment uit op de vrachtwagens, ook door Omnimark gewrapt. "We krijgen enthousiaste reacties op die superstrakke folie op de Nuna: jeetje, hoe heb je dat er zo mooi opgekregen? Op mijn beurt prijs ik de studenten van de VU Delft die dit project draaien om hoe ze de branding aanpakken. Als je de Nuna ziet staan, wekt dat echt ontzag." De Nuna 7 neemt van 6 tot 13 oktober deel aan de World Solar Challenge van Darwin naar Adeleide, 3000 kilometer dwars door Australië. Verder sponsort Omnimark ook de coating van het Eco Runner Team en DUT Racing, weer twee andere TU Delft-projecten op het gebied van highend technologie en duurzame energie. Kwee: "Ondanks de krappe tijden zetten we deze sponsoring door. Het levert ons veel uitstraling op en het geeft extra sjeu aan ons werk. Ik raak ook heel enthousiast over de samenwerking met deze studenten. Als je ziet hoe zij denken en schakelen, dan proef je echt de nieuwe generatie."

Omnimark over JAN
"De positionering van JAN leunt heel erg op branding, dat spreekt mij natuurlijk erg aan. De verfrissende styling past bij hun bedrijfscultuur. Stoutmoedig. Ook hun innovaties spreken mij aan. Ze gaan verder dan accountancy en wij maken daar nu ook gebruik van door met JAN te praten over nieuwe bedrijfsstrategieën en HR op een moderne manier."