Debat over kopen in Weesp

De autobedrijven Splinter, Jan Lancker en Car Service Direct zijn een actie gestart waarbij geld wordt overgemaakt aan een Weesper sportclub als de klant ervoor kiest zijn onderhoudsbeurt bij deze Weesper autobedrijven te laten uitvoeren.

Daarmee haken ze in op het 'debat' dat gaande is in Weesp over bestedingen in je eigen stad. Dat werd aangezwengeld door een artikel op de voorpagina van het WeesperNieuws. Daarin stond een morele oproep van onder anderen wethouder Christian Zierleyn en enkele winkeliers om je aankopen vooral in Weesp te doen om zo de winkels en de leefbaarheid te behouden. "Die oproep van de winkeliers heeft ons ook wakker geschud", zegt Jan-Jaap Splinter. "Ook wij willen de potentiƫle klant aan het denken zetten: ga ik ergens anders heen, of blijf ik in Weesp? En wat is dan het voordeel?" Het argument dat lokale bedrijven ook uiteindelijk weer de sponsor zijn van je sportclub wordt door deze actie uitvergroot.
Het bewuste artikel is terug te vinden via www.weespernieuws.nl. Via Facebookreacties wordt de bal teruggekaatst. De teneur in die reacties is: als de winkeliers het aantrekkelijk maken om in Weesp te winkelen, hoeven ze niet om klanten te vragen, dan komen ze vanzelf. Wethouder Jean van der Hoeven liet zich in soortgelijke bewoordingen uit op Radio Weesp.