Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Casparus College en hun stagiairs volop in the picture

De IVW en het Casparus College willen dat er bij Weesper bedrijven structureel stageplekken zijn voor leerlingen van deze vooruitstrevende school voor voorbereidend beroepsonderwijs.

De bedrijvenvereniging en de school voeren daar overleg over. "We hebben nogal wat technische bedrijven in Weesp, dus het mes kan aan twee kanten snijden. Dat alles onder het motto: uw stagiair van nu is uw werknemer van de toekomst", aldus Cor van der Poel van de IVW. De eerste BusinessClub na de nieuwjaarsreceptie op 14 januari 2014 zal plaatsvinden in het Casparus College aan de Irenelaan. Directeur Paul Blonk zal met trots zijn 'school van de toekomst' laten zien. Eeen deel van de school is namelijk net verbouwd, waarbij de lokalen hebben plaatsgemaakt voor 'plaza's' met nagebootste praktijklocaties, zoals een winkel, een werkplaats en zelfs een bestelauto.


In het stadhuis

De laatste BusinessClub van de IVW van dit jaar is in het stadhuis van Weesp.

Daarmee is de gemeente Weesp gastheer, net als vier jaar geleden. In de tussentijd is er veel veranderd en bereikt. Er is onder meer aandacht voor wet- en regelgeving en de naleving daarvan. Deze BusinessClub is op 12 november. IVW-leden krijgen een uitnodiging.