Afbeelding
Foto:

Controle op fraude op bedrijventerrein Noord

Het Interventieteam Midden Nederland controleert sinds vorige week op fraude op bedrijventerrein Noord in de gemeente Weesp. Het gaat om fraude op het gebied van ondernemen en werken.

De aanpak levert een bijdrage aan het verbeteren van de leefbaarheid en het bedrijfsklimaat op het bedrijventerrein. Ook zorgt de aanpak voor een rechtvaardige verdeling van werk. Het interventieteam is een samenwerkingsverband van de gemeente, de Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen de Arbeidsinspectie). Het doel van deze aanpak is het voorkomen en terugdringen van belasting- en premiefraude, uitkeringsfraude, illegale arbeid, illegaal verblijf, onderbetaling, uitbuiting, woongerelateerde fraude en daarmee samenhangende misstanden.

Hoe gaan we te werk
Als het nodig is, gaan controleurs bij het bedrijf langs om de dagelijkse gang van zaken vast te leggen, de administratie in te zien en te onderzoeken wie in het bedrijf werken. Daartoe stelt het team vragen, ook aan het personeel en verzamelt het gegevens. Tevens controleren ze de identiteitsbewijzen van medewerkers.

Fraude melden
U kunt zelf ook helpen in de aanpak van fraude. Hebt u vermoedens van belasting- of uitkeringsfraude, illegaliteit, uitbuiting of onderhuur, dan kunt u dit melden bij de heer L. Kramer, projectleider Interventieteam. U kunt hem bereiken via l.kramer@rcf-mn.nl of 06 – 51 38 08 39. Vervolgens wordt onderzocht of de tip aanleiding geeft tot verder onderzoek.

IVW BusinessClub op 12 november
Tijdens de IVW-bijeenkomst in het Stadhuis van Weesp op 12 november, alwaar het college van B&W als gastheer zal optreden, gaat Leo Kramer nog verder in op dit fraude-onderzoek.