De Keurstraat op bedrijventerrein Noord
De Keurstraat op bedrijventerrein Noord Foto:

Keurstraat nu van
gemeente, onderhoud gewaarborgd

De Keurstraat is voortaan eigendom van de gemeente. De akte is op 28 oktober bij de notaris gepasseerd.

De straat was jarenlang in eigendom van de aanliggende bedrijven (ieder een stukje). Dat leverde problemen op met onderhoud. De laatste jaren is er veel energie gestoken in het opknappen van de straat. Het resultaat mag er zijn: het wegdek is hersteld, de verrommeling is grotendeels verdwenen en de gevels hebben een representatieve uitstraling gekregen. Gemeente en bedrijven hebben dat samen gedaan. Onderdeel van de afspraak is dat het onderhoud door de gemeente wordt voortgezet, daarom was de eigendomsoverdracht nodig. Een ander gevolg is dat er huisnummers en postcodes worden verstrekt aan bedrijven die daar met hun entree zijn gevestigd.


Inbraakcijfers

De bewaking en de anti-inbraakmaatregelen in het kader van KVO blijven hun vruchten afwerpen. In de periode 20/8-15/10 is er slechts één poging tot inbraak gemeld.

Dat was op 1 oktober aan de Hogeweyselaan. Een cilinderslot was vernield, maar er is niets gestolen. De politie meldt verder dat in deze periode een medewerker van een bedrijf aan de Gemeenschapspolderweg is aangehouden op verdenking van diefstal uit het eigen bedrijf.