Afbeelding
Foto:

Terug naar het ondernemen

De Rabobank Amstel en Vecht stuurt de ondernemer terug naar de basis van het ondernemerschap: het ondernemen zelf. Drie gastsprekers belichten een aspect daarvan tijdens de Ondernemersavond op 18 november. Veel Weesper ondernemers hebben zich daar al voor aangemeld.

Wat heeft een ondernemer ooit bewogen om überhaupt voor het ondernemerschap te kiezen? Een droom? Passie? Opvoeding? De Rabobank wil het graag weten, maar wil ook graag dat ondernemers erover (blijven) nadenken. De gastsprekers op de Ondernemersavond vertellen hun verhaal rond het thema 'De ondernemer aan het roer'. Mirjam van Praag, hoogleraar Organisatie en Ondernemerschap aan de UvA en kroonlid van de SER, heeft vele onderzoeken gedaan naar ondernemerschap. Is dit bijvoorbeeld aangeboren of bepaalt opvoeding je ondernemerskwaliteiten? In hoeverre is ondernemerschap te leren? Zij verschaft bijzondere inzichten en opvallende onderzoeksresultaten. Wim Boonstra, hoofd Kennis en Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland, kijkt naar de economische vooruitzichten. Hoe zal de economie zich naar verwachting ontwikkelen en welke kansen biedt dit aan ondernemers? Jaap Bressers, cabaretier, vertelt zijn eigen bijzondere verhaal over omgaan met veranderingen en tegenslag. Hoe zet je een tegenslag om in een nieuwe kans? Verder zoomt hij in op het belang van persoonlijk leiderschap.
Tussen de gastsprekers door zet de Rabobank weer drie 'local heroes' in het zonnetje: drie bijzondere ondernemers die excelleren ondanks de economisch roerige tijden. Eén daarvan is het innovatieve DyeCoo uit Weesp, dat samen met grote merken werkt aan een duurzame manier van textiel verven (zie ook pagina 4). De andere local heroes komen uit Amstelveen: de 17-jarige DJ Martin Garrix die de dancewereld aan het veroveren is en New York Pizza, dat door een uitstekende samenwerking met franchisenemers landelijk bouwt aan een kwalitatief hoogwaardig product. Charles Groenhuijsen is weer de dagvoorzitter. Dit jaar kunnen de aanwezigen via Twitter of sms vragen stellen aan de sprekers of local heroes.

"Inmiddels heeft een flink aantal Weesper ondernemers zich al aangemeld. Ook ondernemers die geen klant zijn van de Rabobank zijn welkom. Het doel van de avond is immers om ondernemerschap te stimuleren en dat beperkt zich niet alleen tot klanten van de Rabobank", meldt Saskia Wagenaar van de Rabobank Amstel en Vecht. De Ondernemersavond wordt gehouden in Schouwburg Amstelveen.