Afbeelding
Foto:

Welkom op de Weesper
B2B-dagen!

De Weesper B2B-dagen zijn terug. Op 22 en 23 januari komen vele tientallen ondernemers uit Weesp en omgeving samen om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Dus: lees dit blad snel uit en maak tijd om langs te komen aan de Pampuslaan (ingang Keurstraat).

We zetten de highlights van de Weesper B2B-dagen eerst even op een rijtje.

- Ongedwongen netwerken in eigen omgeving
- 40 bedrijven presenteren zich

- 25 vaste stands
- Autopaviljoen met 5 autodealers
- Kennismaken met interessante starters, zzp'ers en kleine bedrijfjes
- Afsluitend ondernemersdiner op 23 januari, verzorgd door slagerij/traiteur Van Donk
- Catering verzorgd door Voskuil Verhuur Service
- Radio Weesp live met 'Business Radio'

Kortom, de B2B-dagen zijn een ideale gelegenheid voor ondernemers uit Weesp, Muiden en directe omgeving om elkaar te leren kennen en zichzelf te promoten.

We kennen de Weesper B2B-dagen nog van 2009 en de jaren daarvoor. Dat waren succesvolle evenementen die elk jaar meer bezoekers trokken. Ook nu maken we er weer een ongedwongen netwerkbeurs van waar ondernemers en bedrijven, groot en klein, uit Weesp en omgeving, zichzelf kunnen presenteren aan elkaar. Sommige doen dat prominent met een stand, andere flexibel aan een statafel op de beursvloer. De bezoekers van de beurs zijn de deelnemers zelf en de vele andere ondernemers die verwacht worden om te netwerken. Tijdens de laatste beurs in 2009 zijn er enkele honderden bezoekers geweest.

Business to business
B2B staat voor 'business to business' en is uiteraard de titel van dit Weesper zakenmagazine dat ook in 2014 weer elf keer per jaar bij bedrijven en winkels wordt verspreid. Uitgever Enter Media, ook uitgever van het WeesperNieuws, is de organisator van de netwerkbeurs. Myrna Bos van Enter Media zegt: "De tijd is duidelijk weer rijp voor deze beurs. Aan de reacties merken we dat de ondernemers de crisis nu wel een keertje zat zijn. Ze willen, kunnen en moeten ook weer iets doen om zichzelf in the picture te krijgen. Eerst merkten we vooral een terugtrekkende beweging, vandaar dat de beurs er de afgelopen jaren niet was. Nu komt duidelijk weer de schwung erin."


Starters
Opvallend was hoeveel kleinere ondernemers reageren op de aankondiging van de B2B-dagen. Ze zijn duidelijk op zoek naar manieren om zichzelf te presenteren bij het bedrijfsleven van Weesp. Dat leidt ertoe dat er voor deze kleinere bedrijven ruimte is gecreƫerd om ook actief aan de B2B-dagen mee te doen. Myrna: "Deze starters zijn de ondernemers van de toekomst, met deze beurs geven we ze een duwtje in de rug."

IVW 50 jaar
Weten wat er om de hoek te koop is leidt vaak tot interessante nieuwe deals. Veel Weesper ondernemers denken er net zo over. De drukbezochte businessclubs van bedrijvenvereniging IVW zijn daar een bewijs van. De IVW juicht het initiatief van harte toe. En het leuke is: de IVW viert dit jaar het 50-jarg bestaan. Het grote feest is in het najaar, maar nu al geeft de succesvolle bedrijvenvereniging een leuk cadeautje weg aan de bedrijven in Weesp en de bezoekers van de B2B-dagen.

Business Radio Weesp
Radio Weesp is ook op de B2B-dagen aanwezig. Op beide dagen is er een live-uitzending die helemaal in het teken staat van het bedrijfsleven in Weesp.

Elektrisch rijden
Het is ook goed nieuws dat de vijf toonaangevende Weesper autobedrijven met een stand op de B2B-dagen aanwezig zijn. Samen vormen ze een autopaviljoen waar interessante, nieuwe zakelijke modellen van binnen en van buiten te bewonderen zijn. Elektrische modellen ontbreken niet. Dus wie zakelijk elektrisch wil gaan rijden, kan nu de gelegenheid aangrijpen om zich goed te laten informeren. De deelnemende autobedrijven zijn Lanker (Mitsubishi, Suzuki), Splinter (Ford), Arend (Renault), Svala (Volvo) en Car Service (alle merken).

Schilderbedrijf Pover
De Weesper B2B-dagen vinden plaats in het nieuwe pand van Schildersbedrijf Pover aan de Pampuslaan (ingang Keurstraat). Gastheer Han Pover is achter de schermen een van de mede-aanjagers geweest van de terugkeer van de B2B-dagen. Hij onderstreept nog maar eens het belang dat Weesper bedrijven elkaar opzoeken voor nadere kennismaking en (meer) business en/of samenwerking met elkaar. Gelukkig kan hij bij zijn buurman Omnimark terecht voor de extra ruimte die nodig is om de beurs te huisvesten.

Catering en diner
Voskuil Verhuur Service verzorgt een belangrijk deel van de aankleding van de beursvloer. Minstens zo belangrijk is de catering: deelnemers en bezoekers kunnen bij de stand van Voskuil terecht voor een hapje en een drankje. De B2B-dagen worden donderdag afgesloten met een ondernemersdiner. Dat wordt verzorgd door slagerij/traiteur Maarten van Donk. Op het menu staat overheerlijke 'Hollandse Pot'. Daarna is er een bescheiden afterparty waar nog de allerlaatste visitekaartjes kunnen worden uitgewisseld.

Toegang
De B2B-dagen zijn op woensdag 22 en donderdag 23 januari van 14.00 tot 20.00 uur in het nieuwe pand van Schildersbedrijf Pover aan de Pampuslaan (ingang Keurstraat). De toegang is gratis.