Afbeelding
Foto:

De Povers zijn er weer

Ondernemers blijven ondernemers, daarom koppelden Nico en Jeroen Pover zich los van Stobag en startten zij deze maand een eigen internetbedrijf. Vanzelfsprekend in zonweringen. Gestuit op het voor Nederland unieke zonweringsproduct Shadeone, ontwikkelden zij een nieuwe vorm van ondernemen via internet en zoeken zij onder meer in Weesp naar enthousiaste performancepartners voor hun bedrijf Shadedesign.

 

Shadeone is het product waarmee Shadedesign als internetbedrijf van start gaat. "Het is een lichtgewicht zonwering van wind- en watervast doek dat terrassen tot 5 meter volledig kan overkappen. Opgerold vraagt de zonwering geen aandacht, is eenvoudig handmatig te bedienen en door slechts een monteur te bevestigen", vertellen de Povers enthousiast. "Zoiets moet je zien. En omdat we geen showroom hebben zijn wij op zoek naar performancepartners die ons product tegen een aantrekkelijke korting laten installeren met als tegenprestatie dat wij onze klanten bij hen langs kunnen sturen om de Shadeone in al haar eenvoud te bekijken. Voor elke nieuwe klant ontvangen de performancepartners een commissie. Zo is het een win-winsituatie voor beide partijen."

Destijds leek de overname van Pover Zonwering door het Zwitserse Stobag een goede zet voor Nico en Jeroen Pover, vader en zoon uit de Weesper ondernemersfamilie. Onder de vlag van Stobag kon het tweetal zich focussen op marketing en de dagelijkse gang van zaken overlaten aan een nieuw management. Nico: "We merkten echter dat we in loondienst ons ondernemersei niet kwijt konden. Zeker toen ik per toeval bij een Duitse producent op het zonweringsproduct Shadeone stuitte, begon mijn ondernemersbloed weer te borrelen. Voor Shadeone hebben wij nu de exclusieve rechten voor de Benelux. Jeroen heeft een businessplan opgezet, waarbij wij ons focussen op marketing en de uitvoering overlaten aan een hoofdinstallateur, die vervolgens werkt met vaste zzp'-ers voor montage." De verkoop van Shadeone via Shadedesign is de eerste stap in de Pover Holding en als het aan de ondernemers ligt, biedt hun ondernemersformat legio mogelijkheden. Nico: "Op het gebied van windschermen willen we ook unieke producten introduceren. Het domein voor windschermen.nl is aangevraagd en het zal op dezelfde manier als Shadedesign in de markt worden gezet."
Shadedesign presenteert zich als nieuw bedrijf op de Weesper B2B-dagen. "De boodschap is dat we er weer zijn, de introductie van Shadeone en dat we op zoek zijn naar performancepartners. Dat ons internetbedrijf met Weesper bedrijven vorm krijgt - ICI Multimedia, Deep Space en Stephanie Prinssen - is natuurlijk een mooi voorbeeld van hoe B2B kan werken in Weesp."